Kapustnica s guľkami

Autor receptu: izabella929

Túto kapustnicu robím veľmi často, je vynikajúca a čím viac ju prihrievam, je lepšia a lepšia. keď ju varím pre moju rodinu, všetcu ju chvália..

8
porcií
120 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masti opražím pokrájanú cibuľu, pridám na kolieska pokrájanú klobásku a spolu podusím, potom pridám za lyžicu kryštálový cukor a počkám , kým skaramelizuje.Následne pridám sudovú kapustu, ktorú som trošku poprekrajovala, aby nebola taká dlhá a pokrájam do tejto masy aj 2 strúčky cesnaku.Dusím to približne 15 minút.Následne to zalejem studenou vodou, do ktorej pridám údené rebro, surové rebro a varím prikryté asi hodinu.Keď je mäsko uvarené, vyberiem ho dierkavou varechou do misy a nechám chladiť.Bravčové pliecko zomeliem na mäsovom mlynčeku spolu s jedným strúčikom cesnaku.Do tohto zomletého mäska, pridám soľ,rascu mletú aj celú,červenú papriku a umytú ryžu a jedno vajce a všetko pomiešam a prípadne dochutím, ak niečo chýba.
  2. Z takto pripravenej masy robím malé guľky a hádžem ich do vriacej kapustnice.Pokial sa guľky varia, oberiem varené mäsko z údených ako aj surových rebierok, pokrájam ich na kocky a vrátim zpäť do kapustnice ešte aby prešli varom.Keď sú guľky uvarené,vlejem do kapustnice rajčinový pretlak, čiže šťavu a ešte nechám prejsť varom..všetko dochutím vegetou, prípadne dochutím ešte , ako niečo chýba. Servírujem na tanier tak, aby tam bolo zo všetkého niečo, čo sa v kapustnici varilo.