Kapustnica
Kapustnica dedka Cyra (fotorecept)
Autor receptu: ankali
Kapustnica, ktorú pripravujem niekoľkokrát do roka, ale najmä na Vianoce.
20 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Nadrobno nakrájanú cibuľu popražíme na bravčovej masti a oleji do zlata.
- Jačmenné krúpy premyjeme a odkvapkané pridáme k cibuli a popražíme do oranžova. Ochutíme čiernym korením.
- Pridáme nakrájanú klobásu a všetko spolu popražíme.
- Zalejeme vriacou vodou a pridáme vopred namočené hríby, sušené slivky a paradajkový pretlak a dusíme, kým nie sú krúpy mäkké. Pridáme soľ, nie veľa, keďže kapusta zvykne byť slaná.
- Pridáme nakrájanú kyslú kapustu a zalejeme vriacou vodou, dochutíme soľou, cesnakom, čiernym korením, červenou paprikou a necháme variť približne 15 minút. Ak nie je chuť výrazná, pridáme hubový bujón.
- Kapustnicu podávame s čerstvo pretlačeným cesnakom a pečivom.
Dobrú chuť!