Batatové taštičky

Kapsičky z batatového cesta (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Keď sa u nás objavili bataty, dlho som im vzdorovala, pretože mi farbou pripomínali varenú mrkvu.* :))) Potom nastúpilo myslenie a ja som tie bataty kúpila a mám ich rada doteraz. Tieto kapsičky máme veľmi radi a nie je s nimi veľká práca. Skúste a uvidíte.

11 ks
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bataty v šupke uvaríme vo vode, scedíme a necháme ich úplne vychladnúť. Potom ich olúpeme a najemno nastrúhame.
  2. Pridávame postupne múku. Množstvo tak, aby sme dostali cesto, ktoré sa už nelepí a dá sa vyvaľkať. Viac múky nedávame. Cesto nebude také pevné ako zemiakové, ale je pružné. Cesto nesolíme, náplň je slaná dosť.
  3. Všetky suroviny na náplň vidličkou dobre premiešame.
  4. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 8 cm.
  5. Na polovicu každého kolieska lyžičkou dáme náplň.
  6. Nožom prehneme druhú časť cesta cez náplň. Nezlepujeme, nepritláčame, len voľne zľahučka nožom pritlačíme.
  7. Ukladáme (pomôžeme si nožom) na plech vyložený papierom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 10-15 minút.
  8. Podávame teplé s kyslým mliekom.