Batatové taštičky
Kapsičky z batatového cesta (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Keď sa u nás objavili bataty, dlho som im vzdorovala, pretože mi farbou pripomínali varenú mrkvu.* :))) Potom nastúpilo myslenie a ja som tie bataty kúpila a mám ich rada doteraz.
Tieto kapsičky máme veľmi radi a nie je s nimi veľká práca. Skúste a uvidíte.
11 ks porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Bataty v šupke uvaríme vo vode, scedíme a necháme ich úplne vychladnúť. Potom ich olúpeme a najemno nastrúhame.
- Pridávame postupne múku. Množstvo tak, aby sme dostali cesto, ktoré sa už nelepí a dá sa vyvaľkať. Viac múky nedávame. Cesto nebude také pevné ako zemiakové, ale je pružné. Cesto nesolíme, náplň je slaná dosť.
- Všetky suroviny na náplň vidličkou dobre premiešame.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 8 cm.
- Na polovicu každého kolieska lyžičkou dáme náplň.
- Nožom prehneme druhú časť cesta cez náplň. Nezlepujeme, nepritláčame, len voľne zľahučka nožom pritlačíme.
- Ukladáme (pomôžeme si nožom) na plech vyložený papierom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 10-15 minút.
- Podávame teplé s kyslým mliekom.