Komentáre k receptu:
  • afataga - fotkaafataga 17. septembra 2012 o 16:51

  • violetacamorova - fotkavioletacamorova 17. septembra 2012 o 18:08

    Radosť piecť s takouto po domácky pripravenou kôrou.
    @zareaguj
  • medovnicek - fotkamedovnicek 17. septembra 2012 o 19:12

    chystám sa na ňu už dávno, teraz si ma veľmi navnadila
    @zareaguj
  • renka73 - fotkarenka73 17. septembra 2012 o 19:41

    Veľmi sa mi to páči,vyskúšam :-)
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 17. septembra 2012 o 20:14

    Aktuálny recept, ide zima, naše ovocie končí, na rad prídu pomaranče, tak bude suroviny nadostač. Robievam inak, ale tento tvoj recept rýchlejší, tak vyskúšam.
    @zareaguj
  • babinka - fotkababinka 17. septembra 2012 o 20:19

    mam vlastne pomarance, odpadlo by asi dvojdnove mocenie, lebo chemiu nepouzivame, ale co potom s takym sladkyym kondenzovanym materialom? Ako sa da pouzit? Rada by som to vyskusat...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarcistinka 17. septembra 2012 o 20:29

    paráda, recept sa hodí...vďaka :-)
    @zareaguj
  • fialka49 - fotkafialka49 17. septembra 2012 o 20:51

    Robím ju už roky a využívam ju všade, kde je len možné. Je super, je chutnejšia ako kandinzovaná kôrka, ktorú ponúkajú obchody. A hlavne, takto pripravená je bez konzervantov.
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 17. septembra 2012 o 22:32

    Veľmi pekne ďakujem za vaše milé komentáre.-)
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 17. septembra 2012 o 22:34

    @babinka , používam do ovocných chlebíčkov,do zákuskov, do ovocných pudingových pohárov...výborná vec.-))
    @zareaguj
  • salinka - fotkasalinka 17. septembra 2012 o 22:44

    To je velmi dobry napad, pripravit si ju vlastnorucne:-)
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 17. septembra 2012 o 22:48

    @salinka a vieš, aká je výborná? parádna...)dík za milý komentár.-)
    @zareaguj
  • babinka - fotkababinka 18. septembra 2012 o 01:47

    nerozumiem bodu 4 - co si dala skaramelizovat? Koru s cukrom a potom doliala vodu? A preco potom si do toho dala kocky...? Aspon tak som si to precitala, chystam sa to urobit co najskor, pomarance pomaly koncia, nech este vyuzijem poslednu koru :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarvierutt 18. septembra 2012 o 07:58

    izabela929, páči sa mi Tvoj postup, používaš pomaranče bežne kúpené?
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 18. septembra 2012 o 08:40

    @babinka ,dala som cukor do hrnca a chvíľu som ho miešala, kým sa urobili také skaramelizované hrudky, nenechala som celkom zmeniť cukor na karamel...potom som naliala toľko vody iba, aby cukor bol vo vode, ale iba presne namočený...po chvíľke, keď sa to začolo topiť, som pridala pokrájané pomarančové kocky...už potom iba občas miešala, kým sa celkom voda neodparila a cukor vstrebal do kociek...
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 18. septembra 2012 o 08:43

    @vierutt ,pestujem si pomarančovník, ale nie je štepený a tak iba rastie a nič z neho nemám..iba listy, ktorými som ozdobila pomarančové kocky...voňajú prekrásne , ked ich pomrvím v prstoch...bohužiaľ, pomaranče kupujem...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarbambulka51 18. septembra 2012 o 08:50

    @izabella929 skús ho preštepiť s takého ktorý rodí...
    @zareaguj
  • babinka - fotkababinka 18. septembra 2012 o 09:26

    potom uz rozumiem, mas tam napisane: dala som ju..namiesto dala som ho (cukor - nie koru), tak to zajtra vyskusam, budeme odstavovat dzus a kora by skoncila v komposte :)
    @zareaguj
  • margaretka28 - fotkamargaretka28 18. septembra 2012 o 09:35

    Super nápad, takáto domáca, recept si uložím a skúsim.:-)
    @zareaguj
  • lusinkab - fotkalusinkab 18. septembra 2012 o 10:44

    Ulozim si tento tvoj receptik,kedze pomarance mame dost casto a vacsinou supky idu do kosa takto si ich postupne mozem skaramelizovat,odlozit a pouzit do kolacika :-) .....ekonomicke vyuzitie :-) uz je v KK
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarvierutt 18. septembra 2012 o 11:33

    izabela929, my takto "pestujeme" grep, po 30 rokoch vlani v máji zakvitol, veľmi bohato, mal asi 20 plodov, postupne sme po jednom rozrezávali a pozerali, teraz ich zostalo asi 8, stále nie sú zrelé - tak možno aj Tvoj pomarančovník zarodí
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 18. septembra 2012 o 16:49

    @babinka ,@margaretka28 ,veľmi pekne ďakujem za vaše milé komentáre.-))
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 18. septembra 2012 o 16:51

    @lusinka , nuž ja viem, kde je chyba, len nemám nikoho takého, kto vie štepiť citrusy...preto mi nerodí...škoda.-)
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 18. septembra 2012 o 16:52

    @vierutt , je to parádne, čo i len tak zopkať ku kávičke.-)))dík za komentár.-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatareuphoria 16. januára 2013 o 11:22

    @izabella929 kora je fantasticka, vdaka za recept:-) kolko to prosim vydrzi uskladnene v tych flasiach? Davas to do chladnicky ci ani nie? Vdaka za odpoved
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 16. januára 2013 o 16:42

    @euphoria , ja som tej kôry narobila veľa, lebo som robila v novembri Vianočné džemy a do nich ide dosť po,arančov, citrónov, všetko som zúžitkovala..mala som z toho 5 litrový pohár...a nemusíš iba do koláčov dávať...my máme stále na stole v tanieriku kôru a zobkáme, ke´d máme na ňu chuť...nepokazí sa, vydrží dlho, lebo ju konzervuje cukor...nemám ju v chladničke, držím ju v špajzi na stole..občas potrasiem pohárom, lebo sú teplotné výkyvy, občas je teplo, potom zima...neboj, len ju treba poriadne prať, ked sa močí vo vedre s vodou...aj 3-4 krát cez deň ju preperiem v rukách a vymením vodu, aby všetko nečistota a postreky vyšli z nich...veľmi sa teším, že si mi napísala o tom, že si recept vyskúšala...ďakujem pekne.-)))
    @zareaguj
  • sebo - fotkasebo 25. januára 2014 o 04:30

    Možno máte niektorí skúsenosti, že kandizovaná kôra je horkastá. Môže za to predovšetkým jej biela časť. Pripravil som pre vás zaujímavý článok s videoreceptom na kandizovanú pomarančovú kôru od Jacquesa Pépina. Dobrú chuť. :) » www.i-potraviny.sk/kandizovana-pomarancova-kora-ako-ju-spr...
    @zareaguj
  • izabella929 - fotkaizabella929 25. januára 2014 o 17:14

    @sebo.. ďakujem pekne za pridanie videa...)
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist