Kandizovaná pomarančová kôra (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Robila som pred pár dňami kompót do ktorého som pridala aj pomaranče..bolo tej kôry dosť veľa,tak som z nej urobila kandizovanú kôru..bolo mi ľúto vyhodiť..bude fajn do zákuskov a koláčov..

45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pomaranče,ktoré som dala do zaváraných hrušiek..
  2. Kôru som umyla a zaliala vodou..nechala som ho vo vode 2 dni stáť...iba vodu som vymieňala 3x počas dňa....
  3. Po 2 dňoch som vyžmýkala z nej vodu a pokrájala na malé kocky...
  4. Odvážila som cukor...koľko vážila pomarančová kôra,toľko som odvážila cukru..dala som ju na sporák skaramelizovať len do polovice...a pridala som toľko vody,aby zakryla cukor...potom som pridala aj pokrájané kocky...varila som hodinu..pokial sa kôra nezosklovatila..
  5. Keď už sa úplne odparila voda a zostali iba kocky,vysypala som ich na pečiacim vystlaný pekáč...
  6. Nechala som ich vychladiť chvíľku a potom som ich posypala cukrom,aby sa prilepil na kocky...
  7. Naplnila som ju do pohárov...je výborná...dobrú chuť......