Plnený kaleráb
Kaleráby plnené pohánkou a ricottou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Kaleráby ošúpeme a v slanej vode ich uvaríme do polomäkka. Ostrým nožom stred vydlabeme, aby vznikli kalerábové košíčky, a vydlabanú časť nakrájame najemno.
- Cibuľu najemno nakrájame a speníme na troche oleja, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a krátko opekáme. Pridáme nadrobno nakrájané kaleráby a opečieme, ochutíme rascou, soľou
a mletým čiernym korením. Vmiešame uvarenú a vychladnutú pohánku a ricottu. Odstavíme a primiešame nasekané lístky bazalky.
- Vydlabané kaleráby naplníme pripravenou zmesou a poukladáme vedľa seba na olejom vymastený pekáč.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.
|