Plnený kaleráb

Kaleráby plnené pohánkou a ricottou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kaleráby ošúpeme a v slanej vode ich uvaríme do polomäkka. Ostrým nožom stred vydlabeme, aby vznikli kalerábové košíčky, a vydlabanú časť nakrájame najemno.
  2. Cibuľu najemno nakrájame a speníme na troche oleja, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a krátko opekáme. Pridáme nadrobno nakrájané kaleráby a opečieme, ochutíme rascou, soľou a mletým čiernym korením. Vmiešame uvarenú a vychladnutú pohánku a ricottu. Odstavíme a primiešame nasekané lístky bazalky.
  3. Vydlabané kaleráby naplníme pripravenou zmesou a poukladáme vedľa seba na olejom vymastený pekáč.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.