Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 7. marca 2016
Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept)
Foto: gordonko

.... majú kaleráb v akcii, tak som kúpil

4-6
porcie
30 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
10 plátkov
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... očistený kareláb si nakrájame na tenké plátky cca 0,5 - 1 cm

    Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    obvaríme ho v osolenej vode do polozmäknutia cca 3 - 5 minut

    Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    potom ho ochladíme v studenej vode a osušíme ho

    Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na každú jednu stranu kalerábu dáme tavený syr

    Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na jednu stranu pridáme plátky šunky a spojíme to z druhou polovičkou - môžete dať hrubšie plátky šunky ,alebo medzi jednotlivé plátky dať taveného syra ako pojiva

    Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kareláb som nesolil, preto som dal trochu soli do vajíček z mliekom v trojobale

    Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    obalené a pripravené na vysmážanie

    Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vysmážal som na bravčovej masti z oboch strán

    Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    experimentálne som namiesto masla pridal do zemiakovej kaše tiež bravčovú masť .... chutilo - nezbadal som rozdiel

    Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a máme hotovo .... šunky mohlo byť viac ,alebo mohly byť hrubšie plátky - žena si ktomu dala ešte tatarskú

    Vysmážaný plnený kaleráb - kedlubna (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

jack
Takto so syrom a šunkou som to nevidela.Veľmi sa mi to páči.Ukladám .
cesminaz
@Gordonko aj ked sa v poslednom case na vareche casto neobjavis,no ale ked predsa,tak vzdy s nejakym originalnym receptom ;-D Ktory je nielen dobry,ale aj pobavi (c.5) Mam strasne rada vyprazany kalerab,nemusi byt ani plneny.Z toho tvojho by som veru neodmietla 1 porciu :-)
evanaaa
Takto som ešte kaleráb nejedla, ale mám ho rada aj surový, tak určite mu ani takáto úprava nezaškodí. Skúsim, ale si počkám na nový, maslový, dám hrubšie pláty šunky.....už sa teším, zatiaľ si recept len ukladám!
babucka
Trochu som si recept upravila miesto šunky som dala udenu krkovičku a .chutilo vynikajuco.
aca52
Super rýchly recept, poznám ho už dávno ešte z hlbokej totality, ale to sme ho robili plnený liptovskou salámou a nie šunkou:-( Už som naň skoro zabudla, dík za pripomenutie. Kto nepozná, vrele odporúčam, je chutnejší ako vyprážaný karfiol či brokolica. Dala som 5 *, ale zaslúži aj viac!
havino
plniť som kaleráb neplnila, ale navysmážala som sa ho viac ako dosť, ale roky do zadu, ked som zo záhradky už nevedela čo s ním a deti to mali radi, ale nepredvárala som nikdy, nemusíš, skús aj bez predvárania, chutil výborne vždy
remcula
5*. Moc se mi to líbí, ale musela bych vymyslet, co místo sýra a šunky :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia