Foto: gordonko
.... majú kaleráb v akcii, tak som kúpil
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
... očistený kareláb si nakrájame na tenké plátky cca 0,5 - 1 cm
-
3
obvaríme ho v osolenej vode do polozmäknutia cca 3 - 5 minut
-
4
potom ho ochladíme v studenej vode a osušíme ho
-
5
na každú jednu stranu kalerábu dáme tavený syr
-
6
na jednu stranu pridáme plátky šunky a spojíme to z druhou polovičkou - môžete dať hrubšie plátky šunky ,alebo medzi jednotlivé plátky dať taveného syra ako pojiva
-
7
Kareláb som nesolil, preto som dal trochu soli do vajíček z mliekom v trojobale
-
8
obalené a pripravené na vysmážanie
-
9
vysmážal som na bravčovej masti z oboch strán
-
10
experimentálne som namiesto masla pridal do zemiakovej kaše tiež bravčovú masť .... chutilo - nezbadal som rozdiel
-
11
a máme hotovo .... šunky mohlo byť viac ,alebo mohly byť hrubšie plátky - žena si ktomu dala ešte tatarskú
Diskusia k receptu