Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté udusíme do mäkka (asi 10 minút).
- Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, povaríme ju so smotanou a s dužinou z kalerábov, okoreníme, okyslíme a pridáme pomleté mäso.
- Cibuľu a šampiňóny posekáme a popražíme na zvyšku masla, pridáme strúhanku, všetko spolu aj s mäsom premiešame.
- Kaleráby naplníme, vložíme do vymasteného kastróla alebo nádoby z ohňovzdorného skla, posypeme postrúhaným syrom, pokvapkáme maslom, priložíme vršky kalerábov a zapečieme v rúre.
- Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.
|