Kakaové tartaletky s tvarohovou náplňou a ovocím fotorecept

vrbovcjanka - fotkavrbovcjanka, 5. februára 2015

V mrazáku som našla čerešne, ríbezle a dostala som chuť na nejaký fajný svieži dezert :-) Vymýšľala som čo s tým, potom som v Zobraziť celý popisV mrazáku som našla čerešne, ríbezle a dostala som chuť na nejaký fajný svieži dezert :-) Vymýšľala som čo s tým, potom som v šuflíku zbadala formičky na tartaletky, ktoré som doteraz použila len raz a chutné mini "čískejky" sú na svete :-)

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
180 g
120 g
3 PL
0,5 čl
štipka
5 PL
3 PL (kyslá smotana)
1 ks
140 g
Plnka:
480 g
5 PL
1 PL
1 čl
2 pl
2 ks
podľa chuti (alebo iný sirup) na dosladenie
štipka
 (alebo iné ovocie)




Postup

  1. 1

    Zmiešame si všetky suroviny na cesto a vypracujeme z nich mäkké nelepivé cesto. Cesto som si vymyslela sama, až som sa čudovala, akej je príjemnej konzistencie, také akoby gumové :-D Dobre sa s ním robí, nelepí sa :-) Maslo som si trochu zohriala v mikrovlnke, aby som si uľahčila robotu. Ja sa snažím sladiť čo najmenej, zároveň však tak, aby chutilo aj priateľovi :-D takže ochutnávajte a dolaďujte podľa chuti :-)

    Kakaové tartaletky s tvarohovou náplňou a ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zapneme si rúru na 180 °C. Než sa vyhreje, naplníme si tartaletky. Mám s teflónovým povrchom, takže som nevymazávala. Mám len štyri formičky, tak som dala i do väčšej keramickej formy na koláč. Keď sa rúra vyhreje, dáme do nej predpiecť formičky s cestom na 10, max. 15 minút.

    Kakaové tartaletky s tvarohovou náplňou a ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame v miske všetky suroviny na plnku - okrem ovocia. Ja som to nakoniec mixla aj ponorným mixérom aby som získala jemnejšiu konzistenciu krému. A zasa, nezabudnite ochutnávať :-)

  4. 4

    Naplníme predpečené korpusy tvarohovým krémom a navrch poukladáme ovocie. Ak máte mrazené, vyberte si ho skôr z mrazáku, nechajte odmraziť a odtiecť, nech tam po upečení nemáte vodu - ako ja :-D Piekla som 40 minút na 170 °C. A tu máme výsledok :-)

    Kakaové tartaletky s tvarohovou náplňou a ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte v reze :-) Už sa tešíme na raňajky!

    Kakaové tartaletky s tvarohovou náplňou a ovocím (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

cesminaz
jeeej toto sa mi velmi paci!!! Vyzeraju super a urcite tak aj chutia :-) Zvyknem robit nieco podobne,len na pekac :-) To cesto si velmi dobre vymyslela..a rozmyslam,ci by sa z neho nedali upiect keksiky?
vrbovcjanka
Ďakujem pekne :-)) Nooo, keksíky, myslím si že by sa dali, to mi nenapadlo :-) Určite by to chcelo na keksíky viac osladiť, možno by som do toho cesta pomixovala sušené datle, to by mohlo byť fajn :-) Aj sa to cesto pekne dvíhalo keď som ho dávala predpiecť vo formičkách :-) Keď budem robiť druhý krát, už viem čo so zvyšným cestom :-)
luss44
páči sa mi zloženie korpusu, vyskúšam. Ozaj môžu byť aj ako keksíky, ako píše @cesminaz , navrch posekané oriešky.
vrbovcjanka
Ďakujem Vám pekne, komentáre veľmi potešili :-) Ak vyskúšate, verím že budú chutiť :-)
martamm
Velmi sa mi paci Tvoj receptik, chystam sa upiect tartanelky, urcite ho vyuzijem. Chcem sa spytat, vlocky davas cele, ci mixovane?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia