Kakaový korpus
Kakaový korpus

Kakaové korpusy a plnky z rôznych druhov Kakaa Liana videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 10. júla 2023. Komerčný recept.

Kakao sa získava z kakaových bôbov a je známe svojou bohatou chuťou. Používa sa v rôznych jedlách a nápojoch, pretože ich dokáže vhodne ochutiť Zobraziť celý popisKakao sa získava z kakaových bôbov a je známe svojou bohatou chuťou. Používa sa v rôznych jedlách a nápojoch, pretože ich dokáže vhodne ochutiť a zafarbiť. V závislosti od druhu spracovania si u nás viete vybrať zo štyroch druhov: Holandské kakao Liana 20-22 %, Holandské kakao Liana 10-12 %, Tmavé kakao Liana 10-12 %, Extra tmavé kakao Liana 10-12 %.

25 minút
na 165 °C

Suroviny

Korpus:
100 g
2 ks
75 g
25 ml
75 ml
2 PL (holandské 20-22 %, 10-12 %, tmavé 10-12 %, extra tmavé 10-12 %)
Plnka:
1-1,5 PL (holandské 20-22 %, 10-12 %, tmavé 10-12 %, extra tmavé 10-12 %)
100 g
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Korpus: Bielky vyšľaháme do peny. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, olejom a vodou. Postupne pridávame a vareškou vmiešame Cake mix (alebo 95 g polohrubej múky s 5 g kypriaceho prášku Liana) a kakao. Na záver do cesta vmiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus pečieme 25 minút pri 165 °C.

  2. 2

    Plnka: Maslo, kakao a cukor prešľaháme.

  3. 3

    Dobrý tip: Lahodnú plnku môžeme použiť na prípravu torty, muffiniek, zákuskov, dezertných pohárov, na candy bar a iné.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia