Kakaové korpusy a plnky z rôznych druhov Kakaa Liana videorecept
Kakao sa získava z kakaových bôbov a je známe svojou bohatou chuťou. Používa sa v rôznych jedlách a nápojoch, pretože ich dokáže vhodne ochutiť Zobraziť celý popisKakao sa získava z kakaových bôbov a je známe svojou bohatou chuťou. Používa sa v rôznych jedlách a nápojoch, pretože ich dokáže vhodne ochutiť a zafarbiť. V závislosti od druhu spracovania si u nás viete vybrať zo štyroch druhov: Holandské kakao Liana 20-22 %, Holandské kakao Liana 10-12 %, Tmavé kakao Liana 10-12 %, Extra tmavé kakao Liana 10-12 %.
na 165 °C
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Korpus: | |
100 g |
|
2 ks |
|
75 g |
|
25 ml |
|
75 ml |
|
2 PL (holandské 20-22 %, 10-12 %, tmavé 10-12 %, extra tmavé 10-12 %) |
|
Plnka: | |
1-1,5 PL (holandské 20-22 %, 10-12 %, tmavé 10-12 %, extra tmavé 10-12 %) |
|
100 g |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Korpus: Bielky vyšľaháme do peny. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, olejom a vodou. Postupne pridávame a vareškou vmiešame Cake mix (alebo 95 g polohrubej múky s 5 g kypriaceho prášku Liana) a kakao. Na záver do cesta vmiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus pečieme 25 minút pri 165 °C.
- 2
Plnka: Maslo, kakao a cukor prešľaháme.
- 3
Dobrý tip: Lahodnú plnku môžeme použiť na prípravu torty, muffiniek, zákuskov, dezertných pohárov, na candy bar a iné.
Tiež korpus:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu