Kačacie stehno na pikantnom špenátovom hniezde so zemiakovými knedličkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
90 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup- Kačacie stehná si deň vopred namarinujeme. Nasolíme, okoreníme bielym korením, posekaným rozmarínom a tymianom. Pred pečením stehná podlejeme trochou vody a pečieme pri 190 °C asi hodinu.
- Na väčšie kúsky nasekaný a sparený špenát podusíme na masle, nasekanom čili, cesnaku, rasci, mletom korení a soli asi 2-3 minúty.
- Z uvarených a prelisovaných zemiakov, múky, krupice, vajca a soli spracujeme tuhé cesto. Vytvarujeme knedle a varíme vo vriacej osolenej vode asi 15-20 minút.
- Pri podávaní si do okrúhlej formičky natlačíme podusený špenát. Môžeme dozdobiť lístkami baby špenátu, čili papričkami a opečenou polovicou hlavičky cesnaku. Zemiakové knedličky si môžeme nakrájať do rôznych tvarov.
|