Kačacie stehno na pikantnom špenátovom hniezde so zemiakovými knedličkami
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	90 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút  na 190 °C  | 
 
 Postup- Kačacie stehná si deň vopred namarinujeme. Nasolíme, okoreníme bielym korením, posekaným rozmarínom a tymianom. Pred pečením stehná podlejeme trochou vody a pečieme pri 190 °C asi hodinu.
 - Na väčšie kúsky nasekaný a sparený špenát podusíme na masle, nasekanom čili, cesnaku, rasci, mletom korení a soli asi 2-3 minúty.
 - Z uvarených a prelisovaných zemiakov, múky, krupice, vajca a soli spracujeme tuhé cesto. Vytvarujeme knedle a varíme vo vriacej osolenej vode asi 15-20 minút.
 - Pri podávaní si do okrúhlej formičky natlačíme podusený špenát. Môžeme dozdobiť lístkami baby špenátu, čili papričkami a opečenou polovicou hlavičky cesnaku. Zemiakové knedličky si môžeme nakrájať do rôznych tvarov.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |