Kačacie stehno na pikantnom špenátovom hniezde so zemiakovými knedličkami
			   Boris Dudík
šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012
		   
		   šéfkuchár reštaurácie Budweiser Budvar v Bratislave, 30. novembra 2012

Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
60 minút
na 190 °C
na 190 °C
Suroviny
| 4 ks |  | 
| 400 g (aj mrazený) |  | 
| 100 g |  | 
| 4 ks malé |  | 
| 3 - 4 strúčiky |  | 
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
|  | |
| zemiakové knedle: | |
| 700 g |  | 
| 200 g |  | 
| 100 g |  | 
| 1 ks |  | 
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Kačacie stehná si deň vopred namarinujeme. Nasolíme, okoreníme bielym korením, posekaným rozmarínom a tymianom. Pred pečením stehná podlejeme trochou vody a pečieme pri 190 °C asi hodinu. 
- 2
Na väčšie kúsky nasekaný a sparený špenát podusíme na masle, nasekanom čili, cesnaku, rasci, mletom korení a soli asi 2-3 minúty. 
- 3
Z uvarených a prelisovaných zemiakov, múky, krupice, vajca a soli spracujeme tuhé cesto. Vytvarujeme knedle a varíme vo vriacej osolenej vode asi 15-20 minút. 
- 4
Pri podávaní si do okrúhlej formičky natlačíme podusený špenát. Môžeme dozdobiť lístkami baby špenátu, čili papričkami a opečenou polovicou hlavičky cesnaku. Zemiakové knedličky si môžeme nakrájať do rôznych tvarov. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu