Kačacie srdiečka na smotane

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu rozkrájame na menšie časti, odstránime stred a dáme upiecť na 45 minút pri 180 °C.
  2. Polovicu nasekanej cibuľky urestujeme v hrnci do sklovita. Pridáme 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, korenie, upečenú tekvicu, restujeme 5 min. a osolíme.
  3. Ďalej pridávame ocot, sójovú omáčku, podlejeme kvapkou vody a dusíme asi 30 minút, dosladíme podľa chuti. Potom mixujeme ponorným mixérom, pričom prilievame smotanu.
  4. V panvici urestujeme druhú časť nasekanej cibule do sklovita, pridáme umyté srdcia a restujeme. Postupne pridávame zvyšný pretlačený cesnak, soľ, a dôkladne okoreníme, najlepšie čerstvo namletým korením, podlejeme vínom a kvapkou vody.
  5. Dusíme a podlievame vodou, kým srdiečka nezmäknú a nevytvorí sa krémová konzistencia. Farmársky chlieb nakrájame a potrieme cesnakom, uložíme na plátky nakrájaný oštiepok a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 10 minút pri 180 °C.
  6. Do hlbšieho taniera naložíme tekvicový krém, na to srdiečka, dochutíme lyžicou kyslej smotany a dozdobíme nasekanou vňatkou, zajedáme chlebom.