Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s višňovou omáčkou a so zemiakovými šiškami

Katarína a Dušan Kováčovci
majitelia reštaurácie Lokál Bistro v Dudinciach, 27. júla 2020
Kačacie prsia s višňovou omáčkou a so zemiakovými šiškami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
100 minút
príprava

Suroviny

4 ks
500 g
1 ks
2 ks
100 g
500 g
1 bal.
2 ks varené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia nasolíme, zavákuujeme a dáme do sous vide kúpeľa na 1,5 hodiny na teplotu 52 stupňov. Po vytiahnutí z vrecka pomaly opečieme na strane s kožou dozlatista. Ak nemáme možnosť pracovať so sous vide, stačí prsia pomaly piecť na panvici, prepečieme ich podľa vlastnej chuti, ale vnútri by mali byť ružové, aby neboli suché.

  2. 2

    Z trochy múky, droždia, teplého mlieka a cukru urobíme kvások. Keď nakysne, primiešame zvyšnú múku, nastrúhané varené zemiaky, mlieko podľa potreby a vytvoríme hladké cesto, ktoré necháme znova nakysnúť. Vykysnuté cesto trochu rozvaľkáme a vykrajujeme z neho šišky, ktoré vyprážame na rozpálenom oleji.

  3. 3

    Na omáčku najprv orestujeme pokrájanú cibuľu na masle, pridáme odkôstkované višne, badián, cukor, soľ a kvapku rumu. Necháme trochu povariť a nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kačacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre