Kačacie prsia s gaštanmi a brusnicovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kačacie prsia okoreníme, osolíme, potrieme medom a opečieme na panvici z obidvoch strán asi 10 min. Stred musí ostať ružový (medium). Gaštany dáme piecť na 5 minút, aby sa pootvárali. Vychladnuté gaštany olúpeme a orestujeme na roztopenom masle.
  2. Zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené ošúpeme a opečieme na panvici. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme brusnicový kompót. Necháme zovrieť, zahustíme solamylom.
  3. Hotové kačacie prsia servírujeme nakrájané na plátky a poliate brusnicou omáčkou. Podávame s opekanými zemiakmi a gaštanmi.