Kačacie prsia s červenou kapustou a domácimi lokšami

dadafox - bez fotkydadafox, 20. novembra 2016
Kačacie prsia s červenou kapustou a domácimi lokšami
Foto: dadafox

Kedže je sezóna neodolala som :) dúfam, že aj Vám bude chutiť tak, ako chutilo nám :)

2
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

400  g
Červená kapusta:
250 g
0,03  dcl
3 ks
3 PL
2 ks
podľa chuti
4 PL (med)
Lokše:
1 kg
300 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Červenú kapustu (ja robím z balenej v sáčku) vyberieme zo sáčku a prepláchneme pod studenou vodou. Vyžmýkame prebytočnú vodu. Položíme na dosku a nakrájame na drobno (rýchlejšie sa udusí). Do hrnca si dáme kačaciu masť (2 polievkové lyžice) a počkáme kým sa nezohreje, následne pridáme nakrájanú šalotku. Keď budeme mať šalotku krásne zlatistú pridáme červenú kapustu, hnedý cukor (med), bobkový list a čierne korenie. Miešame až kým sa neroztopí cukor. Potom podlejeme vodou a dusíme až kým červená kapusta nezmäkne (cca 25 minút). Tesne pred koncom podlejeme červeným vínom. Keď je kapusta mäkká rozmixujeme ju na pyré.

  2. 2

    Medzitým si môžeme urobiť lokše. Uvarené zemiaky ošúpeme ich a popučíme. Dáme na pomúčenú dosku, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. vytvarujeme do tvaru šúľku (valčeka), ktorý pokrájame na kusy. Každý jeden diel šúľku vyvaľkáme do tvaru kruhu. Popicháme vidličkou a pečieme na suchej panvici z každej strany. Počas pečenia nám tam môže ostať trochu múky, tak ju treba dávať preč, aby sa lokše nepripaľovali (napr. servítkou). Potrieme kačaciou masťou.

  3. 3

    Kačacie prsia umyjeme pod studenou vodou a osušíme. Jemne ich na vrchu kože narežeme, potom osolíme a okoreníme z vrchnej strany. Na rozpálenú panvicu dáme trochu kačacej masti, keď sa roztopí pridáme kačacie prsia - kožou nadol. Pečieme 3 - 4 min. (kým nie je koža zlatistá). Prevrátime na druhu stranu (v žiadnom prípade nepicháme do kačacích prs vidličkou). Osolíme a okoreníme aj z druhej strany. Pečieme 1,5 minúty. Opečieme z oboch strán a dáme na 6 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

  4. 4

    Keď máme všetko hotové môžeme servírovať. Prajem DOBRÚ CHUŤ.

Diskusia k receptu

mijaita
3 hod pečené kuřecí paličky byly stejně dobré, když nebyla kachní prsa. Hlavně byly lokše a červené zelí.


mijaita
p.s. fotka celkem priserna, ale nebyl cas na hrdinstvi, natoz na foceni :-)
boxik
Pekný recept , my ho robíme s celou pečenou kačkou. Zaujímavé je kde a kedy sa rozšírilo podávanie pečenej kačky či húsky s lokšami , pretože ja pochádzam z kraja kde sme túto hydinu ,vykŕmenú , konzumovali vo veľkom ,ak by som to spočítal , tak sme asi zjedli jedno Ferari , ale nikdy v živote sme k tomu nejedli lokše a že sme sa aj tých najedli požehnane či už holých k polievke , alebo makových. K pečenej hydine sme väčšinou jedli poctivý kus domáceho chleba a kyslé uhorky. Prvýkrát sa niekedy v šesťdesiatych rokoch minulého storočia táto kombinácia objavila v Limbaškej vieche a odvtedy si všetci myslia že my zo západného Slovenska sme nejedli nič iné len husacinu s lokšami.
monika1988
Mňam, mňam a ešte raz mňam :) konečne recept ktorý chutí mne aj polovičke...jedine čo sa nepodarilo boli lokše ale zachránil Kaufland :D odtiaľ mi celkom chutia mne sa podobajú na domáce... kto sa chystá robiť teraz majú všetko v kauflande v akcii  www.letakomat.sk/kaufland...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia