Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý deň stehná pomaly uvaríme v kačacej masti s neolúpaným cesnakom a šalotkou. Hotové stehná rozpolíme a spodnú časť oberieme a zmiešame s kandizovanou cibuľou. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, orestujeme na oleji, pridáme cukor, víno a veľmi pomaly varíme. Cibuľa musí byť sklovitá.
  2. Polentu uvaríme vo vode s mliekom (1/4/1 diely), olivovým olejom. Dochutíme soľou, korením a pomaly varíme, až je polenta hladká a mäkká. Hotovú polentu rozprestrieme na fóliu a varíme v pare asi 40 minút. Varenú polentu necháme vychladnúť, nakrájame na jednotlivé porcie a opečieme na grile.
  3. Náš tip: Polenta je kaša pripravená zo žltej kukuričnej múky (polenty) rôznej zrnitosti, uvarenej vo vode s maslom a strúhaným parmezánom. Môže byť mäkká až pevná, dá sa krájať a opekať.