Foto: gacy
Raz som jufku jedla v kebabe a musela som si ju spraviť aj doma :) Narobili sme toľko porcií až až. Aj na 2 Zobraziť celý popisRaz som jufku jedla v kebabe a musela som si ju spraviť aj doma :) Narobili sme toľko porcií až až. Aj na 2 dni minimálne :) hlavne sme dali veľa dresingu a zeleniny :D
porcií
tepelná úprava
Suroviny
Arabský chlieb: | |
600 g |
|
3 dl |
|
troška |
|
Cesnakový dresing: | |
2 ks |
|
1 ks malá nemusí byť |
|
6 ks |
|
3-4 ks |
|
|
|
|
|
Mäso: | |
1 kg |
|
|
|
na podliatie |
|
Zelenina: | |
3 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks menší |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si arabský chlieb podľa tohto receptu :) http://varecha.pravda.sk/recepty/arabsky-chlieb/40661-recept.html
-
2
Nakrájame si na kolieska rajčiny a uhorky :)
-
3
Kukurica. Mrazenú kukuricu dáme do hrnca a zalejeme vodou, ktorú troška osolíme. Necháme prevrieť -aby bola mäkká :) Zlejeme vodu.
-
4
Šalát pokrájame na drobno. My sme ho mali až moc :D
-
5
Aj papriku nakrájame na kolieska :)
-
6
Maso nakrájame na malé kúsky, pridáme červenú papriku a dáme na 5 min popražiť na panvicu. Potom ho zalejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a necháme cca 30 min dusiť. Aby bolo mäkké :)
-
7
Posekáme si nadrobno pažítku.
-
8
Dresing. Všetky suroviny spolu vymixujeme :) My sme dali aj pažítku....Vobec nemusíte dávať tatátsku (my sme dali dokonca veľký pohár a bolo jej namraky...ja som nechcela vobec ale čo už) :D
-
9
Na chlieb si dáme (vždy robíme také pásy) mäso,šalát, a ostatnú zeleninu. Koľko len chcete :D
-
10
Pridáme dresing.
-
11
A z oboch strán preložíme :)
-
12
:) mňam mňam vinikajúúúca :)
Diskusia k receptu