Jufka (fotorecept)

Autor receptu: gacy

Raz som jufku jedla v kebabe a musela som si ju spraviť aj doma :) Narobili sme toľko porcií až až. Aj na 2 dni minimálne :) hlavne sme dali veľa dresingu a zeleniny :D

15
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si arabský chlieb podľa tohto receptu :) http://varecha.pravda.sk/recepty/arabsky-chlieb/40661-recept.html
  2. Nakrájame si na kolieska rajčiny a uhorky :)
  3. Kukurica. Mrazenú kukuricu dáme do hrnca a zalejeme vodou, ktorú troška osolíme. Necháme prevrieť -aby bola mäkká :) Zlejeme vodu.
  4. Šalát pokrájame na drobno. My sme ho mali až moc :D
  5. Aj papriku nakrájame na kolieska :)
  6. Maso nakrájame na malé kúsky, pridáme červenú papriku a dáme na 5 min popražiť na panvicu. Potom ho zalejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a necháme cca 30 min dusiť. Aby bolo mäkké :)
  7. Posekáme si nadrobno pažítku.
  8. Dresing. Všetky suroviny spolu vymixujeme :) My sme dali aj pažítku....Vobec nemusíte dávať tatátsku (my sme dali dokonca veľký pohár a bolo jej namraky...ja som nechcela vobec ale čo už) :D
  9. Na chlieb si dáme (vždy robíme také pásy) mäso,šalát, a ostatnú zeleninu. Koľko len chcete :D
  10. Pridáme dresing.
  11. A z oboch strán preložíme :)
  12. :) mňam mňam vinikajúúúca :)