Jufka (fotorecept)
Autor receptu: gacy
Raz som jufku jedla v kebabe a musela som si ju spraviť aj doma :) Narobili sme toľko porcií až až. Aj na 2 dni minimálne :) hlavne sme dali veľa dresingu a zeleniny :D
15 porcií |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si arabský chlieb podľa tohto receptu :) http://varecha.pravda.sk/recepty/arabsky-chlieb/40661-recept.html
- Nakrájame si na kolieska rajčiny a uhorky :)
- Kukurica. Mrazenú kukuricu dáme do hrnca a zalejeme vodou, ktorú troška osolíme. Necháme prevrieť -aby bola mäkká :) Zlejeme vodu.
- Šalát pokrájame na drobno. My sme ho mali až moc :D
- Aj papriku nakrájame na kolieska :)
- Maso nakrájame na malé kúsky, pridáme červenú papriku a dáme na 5 min popražiť na panvicu. Potom ho zalejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a necháme cca 30 min dusiť. Aby bolo mäkké :)
- Posekáme si nadrobno pažítku.
- Dresing. Všetky suroviny spolu vymixujeme :) My sme dali aj pažítku....Vobec nemusíte dávať tatátsku (my sme dali dokonca veľký pohár a bolo jej namraky...ja som nechcela vobec ale čo už) :D
- Na chlieb si dáme (vždy robíme také pásy) mäso,šalát, a ostatnú zeleninu. Koľko len chcete :D
- Pridáme dresing.
- A z oboch strán preložíme :)
- :) mňam mňam vinikajúúúca :)