Jesenný šalát s vyprážanou mozzarellou v bezlepkovej strúhanke videorecept

novalim - fotkanovalim, dnes 08:00. Komerčný recept.

Tento jesenný šalát vás zasýti, zahreje a dodá potrebnú energiu. Je to akási ľahšia náhrada klasického hlavného jedla, ktorú si môžete bez výčitiek dopriať Zobraziť celý popisTento jesenný šalát vás zasýti, zahreje a dodá potrebnú energiu. Je to akási ľahšia náhrada klasického hlavného jedla, ktorú si môžete bez výčitiek dopriať aj na večeru. Pozrite si náš najnovší recept a vychutnajte si ho s celou rodinou.
Zdroj: www.novalim.sk

3
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 190-200 °C
Jesenný šalát s vyprážanou mozzarellou v bezlepkovej strúhanke (videorecept)
Foto: novalim

Suroviny

2 bal.
1 bal.
2-3 ks
50 ml
2 ks (cvikla)
1-2 ks
1 hrsť
1 vrecko
 (na vysmážanie)
Na zemiakové špirály:
5-6 ks stredne veľké
Na zálievku:
4 PL
1 PL tekutý
2 PL




Postup

  1. 1

    Repu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a posypeme sušeným tymianom. Vložíme do rúry a pečieme na 190 °C do zmäknutia 30-40 minút. Pre rýchlejšiu prípravu môžeme použiť aj kúpenú predvarenú cviklu.

  2. 2

    Mozzarellu scedíme a osušíme. Vajcia rozmiešame so smotanou na šľahanie a jemne osolíme. Jednotlivé guľôčky mozzarelly obaľujeme najprv vo vajíčkovej zmesi a potom v strúhanke vždy dvakrát (vajce, strúhanka, vajce, strúhanka). Vysmážame v dostatočnom množstve rozpáleného rastlinného oleja z oboch strán na miernej teplote do zlatista. Vyberieme dierkovanou naberačkou a osušíme na papierovom obrúsku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.

  3. 3

    Na tanier uložíme špenát, pečenú repu a jablká nakrájané na plátky. Posypeme na sucho opraženými vlašskými orechami. Polejeme zálievkou, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých surovín. Na vrch poukladáme kúsky vysmážanej mozzarelly.

  4. 4

    Ako prílohu môžeme podávať pečené zemiakové špízy. Umyté zemiaky aj so šupkou najprv narežeme na tenko z jednej strany do polovice, potom otočíme a priečne narežeme aj z druhej strany tak, aby sme nič neprekrojili úplne. Každý zemiak napichneme po jeho dĺžke na pevnú špajľu a potom roztiahneme na špajli do špirály. Uložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme korením na pečené zemiaky. Pečieme na 190-200 °C približne 30-40 minút tak, aby povrch zemiakov bol chrumkavý a vnútro mäkké.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia