Jesenné cestoviny s tekvicou
Autor receptu: diabambulka
Výborný, chutný a na prípravu nenáročný spôsob využitia tekvice :-)
6 porcií |
15-20 minút na 170 °C |
Postup
- Cestovinu uvaríme do mäkka-5 minút pred koncom varenia pridáme očistenú na kocky nakrájanú tekvicu a dovaríme spolu. Scedíme a vysypeme do misky. Pripravíme omáčku.
Omáčka : Na oleji si orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme na kocky nakrájané údené mäsko, lúpané a nakrájané paradajky, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, bazalku a vodu. Dusíme 10 minút. Následne hotovú omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami s tekvicou. Cestovinky preložíme do zapekacej misky, alebo na plech. Posypeme syrom, prípadne nakrájanou šunkou, alebo slaninkou a zapekáme 15-20 minút.
- Dobrú chuť :-)))