Jesenné cestoviny s tekvicou

Autor receptu: diabambulka

Výborný, chutný a na prípravu nenáročný spôsob využitia tekvice :-)

6
porcií
15-20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cestovinu uvaríme do mäkka-5 minút pred koncom varenia pridáme očistenú na kocky nakrájanú tekvicu a dovaríme spolu. Scedíme a vysypeme do misky. Pripravíme omáčku. Omáčka : Na oleji si orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme na kocky nakrájané údené mäsko, lúpané a nakrájané paradajky, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, bazalku a vodu. Dusíme 10 minút. Následne hotovú omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami s tekvicou. Cestovinky preložíme do zapekacej misky, alebo na plech. Posypeme syrom, prípadne nakrájanou šunkou, alebo slaninkou a zapekáme 15-20 minút.
  2. Dobrú chuť :-)))