Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Jemný tvarohový koláčik fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. apríla 2019
Jemný tvarohový koláčik (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduchý a rýchly krémový tvarohový koláčik na každú príležitosť :-) Inšpiráciu som mala z internetu. Odporúčam, je fantastický!!!

45 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
250 g
250 g
2 ks
1  bal. (12 g)
štipka
Plnka:
750 g
6 dl
2 ks
4 ks
200 g
1 bal.
z 1/2 citróna
3,5 dl
2  bal. (2 x 37 g) v prášku
Sneh:
4 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si pripravíme jemné polomäkké cesto. Je to celkom obyčajné cesto na pité :-) Hotové som nechala 15 minút postáť.

    Jemný tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme všetko potrebné na plnku a aj na sladký sneh.

    Jemný tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po chvíľke státia si cesto vyvaľkáme na veľkosť, ktorá je väčšia než plech, lebo cesto musí byť aj po bokoch. Cesto preložíme na plech s papierom. Namiesto vaľkania si to môžme kľudne aj zjednodušiť a jednoducho ho naťapkáme po kúskoch na plech :-) Cesto popicháme vidličkou. Môj plech má veľkosť 35 x 37 cm.

    Jemný tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plnku si najprv celkom do penista vyšlaháme 4 žĺtky a 2 vajcia s cukrom. Potom stále striedavo pridávame po troške ostatné prísady a poriadne stále vymixujeme. Dostaneme na prvý pohľad dosť "veľa" plnky, ale netreba sa obávať :-)

    Jemný tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnku vylejeme na cesto a plech vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C na 30 minút. Po 30 minútach koláč vyberieme a rýchlo na vrch natrieme vyšľahanú penu. Plech vložíme naspäť do rúry ešte na 10 minút, aby sa nám s tou penou dopiekol. Po upečení necháme celkom vychladnúť :-)

    Jemný tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláčik nielen krásne vyzerá, ale je aj výborný :-) Jemná tvarohová plnka a sladký sneh na pité ceste je naozaj fajnotka :-)

    Jemný tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nielen doma pre rodinku, ale aj pre návštevu, alebo na oslavu je ako stvorený :-) Dobrú chuť.

    Jemný tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Sladkú penu, ktorú sme natreli na vrch, sme si vyšľahali z tých štyroch bielkov a cukru.

    Jemný tvarohový koláčik (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Povedený koláčik, musí se rozpývat na jazyku. Jako vždy podrobně zpracovaný recept, s krásnými foty. Děkuji za moc pěkný receptík, milá Cesmínko!
terinka55
Tak tento bude u nás na Veľkú noc.
Ďakujem Ti pekne, milá Cesminaz. A keby sme sa dovtedy už nevideli :-),
tak Ti prajem, aj celej Tvojej rodinke, krásnu a pohodovú Veľkú noc!
používateľ nemá avatar
123
123
Pôvodne som na Veľkú noc vôbec nechcela piecť- však šalát, šunka, klobása atď ... - Ale toto bude tak trochu zmena, upečiem
45678
@cezminas presne toto hľadám,videla som ,možno podobne na nete a prišla si s receptom na zavolanie, ďakujem.Tvoje recepty sú prepracované do detailu. Pozdravujem do HU.:-)
cesminaz
@Haji :-) dakujem pekne,si milá ako vždy. @Terinka zlatá,dakujem pekne za prianie a želám tak isto aj ja tebe a tvojej rodinke krásne a príjemné sviatky :-) Nech sa ti koláčik vydarí a nech vám chutí! Pozdravujem! @123 kludne upeč :-) je to fakt rychlovka a je výborný! Verím,že vám bude chutit. @45678 :-) más pravdu,na nete ich je zopár a ano máš pravdu aj v tom,že som ho trocha prepracovala :-)) Takto je super.Kto chce,si môže pridat do plnky aj nastrúhanú citrónovú kôru,nielen štavu.Sladký je podla mna presne,neodporúčam cukor vôbec uberat.A plech v žiadnom prípade nepoužit malý,lebo tej plnky je poriadne vela a vytečie vám z plechu :-)) A ak predsa niekto použije oniečo menší plech než ja v recepte,tak nech je aspon hlbší.Vlastne čo sa týka plechu,treba íst od oka :-) Pozdravujem! @Kvakac :-))) tak toto nemám v krabici,ale na tácke!! Tento koláčik by sa dlho v krabici neohrial,lebo rýchlo mizne :-)) S tým DHL je to dobrý nápad.Ozaj a neni to náhodou DPD? @Ancicka dakujem za komentík :-)
luda4
Cesminka, ten koláč určite upečiem na Veľku noc - musí byť fantastický. Tvoje recepty su paráda.
cesminaz
@Elenas (12.4.2019 21:27)

Vdaka za link,vyzerá to na výborný koláčik,aj ked by som nepovedala že je podobný :-) je to celkom iný koláč.Ja mám pité cesto a plnka sa nenatiera,ale vyleje kedže je totálne riedka,tekutá a stuhne až pri pečení :-)
cesminaz
@Luda4 :-) dakujem. A som si istá,že neolutuješ ked ho spravíš,je to fantastický koláčik s krehkým cestom a velmi jemnou plnkou ;-P @Olinecka dakujem za pochvalu :-) Pekný den vsetkým!
denyany
Takýto alebo veľmi podobný koláč nám ako deťom pekávala moja mama. Zbožňujem ho a chutí aj mojim deťom. Už dávno som ho nerobila, tak niekedy po veľkej noci upečiem na porovnanie:-)
drajan
Krásny koláčik, mám chuť ho vyskúšať, na menší plech z polovičnej dávky... len toho oleja sa mi zdá celkom dosť, stalo by sa čosi, keby som z neho ubrala? Krásne sviatky želám!
mia2404
Super koláčik , robievam aj ja, len ja dávam listkové cesto, ale vyskúšam aj podla teba :-)
jack
Waaau.Jedným slovom ,,Perfektné.'
cesminaz
@Izabelka @Jack @Siisa dakujem vám za milé slová :-) teší ma,že koláčik zaujal! @Drajan zo začiatku sa aj mne zdal vela,ale vôbec to tak nieje :-) Plnka je perfektná,nemysli si že je primastná alebo také niečo :-) Neviem čo by to splnkou spravilo keby si ubrala,ale ja ti radím aby si išla podla receptu ak chceš mat ten istý skvelý výsledok :-) Prajem aj ja príjemné sviatky! @Mia2404 na lístkovom to môže byt tiež zaujímavé a chutné :-) Pekný den všetkým.
cinka71
Vynikajúci koláčik, ktorý vždy poteší moje detičky i rodinu.Pečiem ho už zo 15 rokov.
trudka4
Upekla jsem ho na dnešní oslavu. Vypadá fantazticky, ale pro mě je až příkře sladký. Uvidím, co řeknou hosté.
cesminaz
@trudka4 (29.8.2021 16:40)

Ahoj :-) som rada, že si si vybrala tento koláčik, je naozaj velmi vhodný na oslavu :-) Pre nás je dobrý sladký, no možno pre niekoho príliž. To je ale aj vec zvyku :-) Daj potom vediet, ako stravníkom chutil :-)