Jemné turecké rožky fotorecept
Foto: olinecka
Jemné rožky, z ktorých sa budú tešiť všetci, ktorí majú radi kysnuté koláčiky.
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 hrnčeky (1 hrnček = 200 ml) |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 1/2 ČL |
|
2-3 PL |
|
5-6 hrnčekov |
|
1 kocka |
|
(na posypanie) |
|
Plnka tvarohová: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
Plnka pudingová: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
2-3 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
V troche vlažného mlieka necháme nakysnúť kvások. Zostatok vlažného mlieka dáme do väčšej misy pridáme olej, 1 žĺtok, kvások, cukor, soľ, premiešame. Bielky vyšľaháme do tuha, jeden žĺtok necháme na potretie cesta.
-
3
Do tekutej zmesi po hrnčekoch pridávame preosiatu múku a nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov.
-
4
Vymiesime hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť tak na 1 1/2 hodiny.
-
5
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
6
Plnky: Z mlieka, vanilkového pudingu, krupice a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. K tvarohu primiešame vanilínový cukor, hrozienka a citrónovú kôru.
-
7
Z cesta urobíme menšie bochníky 16-18 ks. Každý rozvaľkáme do tvaru kruhu, na vrchnú časť dáme plnku a spodnú tvorítkom nakrojíme, viď foto. Zrolujeme do tvaru rožkov.
-
8
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom, do ktorého pridáme 2 PL mlieka. Necháme na plechu trocha nakysnúť.
-
9
Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme do zlatista 20-25 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
Ďakujem.