Škoricové koláče
Škoricové koláče

Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 23. októbra 2019
Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka (fotorecept)
Foto: olinecka

Kedysi, keď boli moje deti malé, pili mlieko Sunar, ktorý bol vhodný na pečenie kysnutých koláčov. Takže dnes, jemné pečivo s pridaním sušeného mlieka.

30-40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
800 g
1 bal. čerstvé
100 g
500 ml teplá
100 g rozpustné
2-3 PL
1 1/2 ČL (na dochutenie)
1 ks
Plnka:
 čerstvé rozpustené (na potretie cesta)
Na potretie koláčov:
1 ks
2 PL
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava surovín na cesto.

    Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Sušené mlieko rozpustíme v teplej vode, trocha odoberieme na kvások, pridáme cukor 1 PL, 2 PL múky, rozdrobíme droždie necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor kryštál podľa svojich chuti, soľ, vajíčko,rozpustené maslo, kvások, zbytok mlieka, viď foto.

    Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň na 50 minút.

    Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Rozpustíme maslo, cukor kryštál zmiešame so škoricou.

    Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm. Pokrájame na väčšie štvorce, potrieme rozpusteným maslom, posypeme škoricou zmiešanou s cukrom a zrolujeme. Naplniť môžeme aj lekvárom, tvarohom, makom, orechmi, pudingovou plnkou...

    Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom.

    Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista.

    Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Vychladnuté posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.

    Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka (fotorecept)  - obrázok 8

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
A prečo sa pridáva sušené mlieko, aký to má význam ?
kvakac
Dívam sa na tieto škoricové buchty a pristihol som sa ako na prázdno prežúvam. Škoricovú plnku mám najradšej. Teraz na raňajky by som si dal zo šesť, k tomu pohár mlieka a hrče za ušami.
haji
Velice pěkný receptík, buchtičky jako pírko, k tomu ta skořicová náplň, hmm aj moje gule by se dělaly, nejenom @kvakac má ten syndrom! Krásná práce, dobrá vychytávka se sušeným mlékem, už jsem to někde zachopila - že je těsto jemnější. Kouzelná fota, milá @olinecka , popadla bych plný plech a zmizela, hmmm
olinecka
@haji (24.10.2019 09:32)

Som rada že sa recept páči pozdravujem všetkých za povzbudivé komentáre.
1x haji
andreadca
Vyzerajú veľmi dobre :). Nemám veľa skúseností s kysnutým cestom...čo by sa stalo, keby som ich naplnila tvarohom? Neostali by ako blato? Ďakujem.
olinecka
@andreadca (25.10.2019 08:16)

Boli by plnené ,ako píšem plnka rôzna podľa chuti, budú výborne.Vyskusaj ...