Jemné škoricové pečivo s pridaním sušeného mlieka fotorecept
Foto: olinecka
Kedysi, keď boli moje deti malé, pili mlieko Sunar, ktorý bol vhodný na pečenie kysnutých koláčov. Takže dnes, jemné pečivo s pridaním sušeného mlieka.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
800 g |
|
1 bal. čerstvé |
|
100 g |
|
500 ml teplá |
|
100 g rozpustné |
|
2-3 PL |
|
1 1/2 ČL (na dochutenie) |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
|
|
|
|
čerstvé rozpustené (na potretie cesta) |
|
Na potretie koláčov: | |
1 ks |
|
2 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Príprava surovín na cesto.
-
2
Sušené mlieko rozpustíme v teplej vode, trocha odoberieme na kvások, pridáme cukor 1 PL, 2 PL múky, rozdrobíme droždie necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor kryštál podľa svojich chuti, soľ, vajíčko,rozpustené maslo, kvások, zbytok mlieka, viď foto.
-
3
Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň na 50 minút.
-
4
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Rozpustíme maslo, cukor kryštál zmiešame so škoricou.
-
5
Cesto rozvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku asi 0,5 cm. Pokrájame na väčšie štvorce, potrieme rozpusteným maslom, posypeme škoricou zmiešanou s cukrom a zrolujeme. Naplniť môžeme aj lekvárom, tvarohom, makom, orechmi, pudingovou plnkou...
-
6
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom.
-
7
Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista.
-
8
Vychladnuté posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
ďakujem za vysvetlenie pre @dr , naozaj cesto je jemné, mäkké.Dakujem.
Som rada že sa recept páči pozdravujem všetkých za povzbudivé komentáre.
Boli by plnené ,ako píšem plnka rôzna podľa chuti, budú výborne.Vyskusaj ...