Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 13. októbra 2019
Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta (fotorecept)
Foto: cesminaz

Ľahučké, jemné voňavé pečivo :-) Je výborné na raňajky, na desiatu, samotné alebo aj natreté maslom či džemom.

12 ks
porcií
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
200 g
150 g
cca 3 dl
0,5 dl
100 g
2 PL
1 ks
42 g čerstvé
1 KL
2 bal.
Na potretie:
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Do jednej misky dáme múku, kokos, cukor, soľ a dobre premiešame lyžicou. Pridáme do polovice spustené maslo, olej, jogurt, bielok a v 2 dl mlieku napučané droždie. To zvyšné mlieko, cca 1 dl prilievame postupne podľa potreby pri vypracúvaní cesta. Záleží od toho ako múka pije. Vypracujeme jemné, dosť mäkké a vláčne cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto musí byť zato vláčnejšie a mäkšie, lebo ten kokos trocha nasiakne. Ja som dala počas vypracúvania ešte 1 dl mlieka, ale ako spomínam to záleží od múky,treba dolievať po troške a stále dobre vmiesiť tekutinu. Vypracované cesto pomocou trochy múky ešte narýchlo vymiesime do tvaru bochníka a necháme cca 45 minút kysnúť.

    Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a pokrájame ho na 12 rovnakých častí, ktoré ešte raz zľahka premiesime do tvaru bochníčka. Následne bochníčky trochu rozvaľkáme a zľahka znova skrútime. Nakoniec ich poukladáme na plech s papierom trocha ďalej od seba a necháme len toľko minút podkysnúť, kým sa nám zohreje rúra na 180 °C. Cesto je dosť jemné, ale aj tak sa s ním pracuje veľmi dobre, bez problémov.

    Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred šupnutím do rúry ich natrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom a urobíme ostrou žiletkou 3 zárezy na každom koláči. Napokon vložíme do rúry a pečieme cca 20 minút. Treba si to radšej sledovať.

    Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečivo je krásne upečené, ľahučké a mäkké.

    Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Výborne sa hodí na raňajky, alebo desiatu deťom. Je chuťovo skvelé samotné, ale aj natreté džemom, maslom alebo aj nutellou. Veľmi chutné sú s mliečnou kávou alebo kakaom :-) Dobrú chuť!

    Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Jejda to je krása, jemnost a co teprve vůně a chuť!! Krásná práce i receptík, milá Cesmínko! Fotečky jsou k sežrání! Krásnou neděli přeji!
daniela15
Vsetko kokosove mame radi. Toto musim co najskor vyskusat! Uz teraz sa na to pecivko tesim. Keby som nebola dnes upiekla vianocku, tak ho idem asi teraz piect.
cesminaz
Dakujem krásne všetkým za milé komentíky :-) Som rada,že koláče zaujali a budem rada ak ich niekedy niekto z vás vyskúša.Pekný zvyšok večera všetkým.
cesminaz
@vojtovojto (25.10.2019 07:33)

Ak ste vyskušali,dúfam že ste boli spokojný :-) Robit sa môžu hociaké tvary,hoci aj bochníčky ponechať.To je už každého vlastná volba :-)
cesminaz
@cherryberry (1.11.2019 10:32)

Ked nemáš rad/rada kokos,tak si jednoducho vyber iné kysnuté pečivo,alebo koláče z mojich receptov :-) Mám ich tu naozaj dost.Popozeraj,možno sa ti niektoré zapáči :-)
1x haji
haji
@cherryberry @cesminaz
Vloudím se s myšlenkou: podle mě by to šlo aj s mletými vlašskými ořechy. Už jsem něco podobného dělala, kynuté těsto s ořechy v těstě a jestli se nepletu, dělaly se kruhy a peklo se v troubě. Po upečení se potíraly řídkou cukrovou polevou. Jasné, je to iný recept, ale jde to i s ořechy. Přeji všem hezký den!
smejkad
Niektoré som naplnila - tvaroh a čokoláda
Ani som nestihla odfotiť, vyborné
cyrinise
Ďakujem za krásny recept. Konečne som sa k nemu dostala a nesklamal. Všetci sme si pochutnali.