Jemná polievka z červenej šošovice s kokosovým mliekom
Príjemná polievka na blížiace sa zimné večery s príchuťou exotiky... Kokos môže niekomu pripomenúť dovolenku v teplých krajinách, niekomu Vianoce, niekomu oboje. A úplne Zobraziť celý popisPríjemná polievka na blížiace sa zimné večery s príchuťou exotiky... Kokos môže niekomu pripomenúť dovolenku v teplých krajinách, niekomu Vianoce, niekomu oboje. A úplne je naj, keď spomienky na dovolenku, či Vianoce máme hlavne príjemné. Takže na krásne spomienky a na to pekné, čo nás ešte čaká :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 ks (cca 100 g) |
|
| 2 strúčiky |
|
| 4 ks |
|
| 200 g (1 šialka) |
|
| 1 PL (zarovnaná) |
|
| 1/2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 900 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 200 ml z konzervy |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Očistený cesnak pretlačíme. Paradajky zbavíme šupky a jadierok a nakrájame. Šošovicu premyjeme.
-
2
Dáme do hrnca spolu s koreninami, zalejeme vodou. Privedieme k varu, stíšime a prikryté necháme slavo vrieť do zmäknutia šošovice asi 15 min.
-
3
Škoricu vyberieme a polievku dobre rozmixujeme ručným ponorným mixérom dokrémova.
-
4
Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zjemníme kokosovým mliekom (to sa mi podarilo kúpiť dokonca v malom tescu typu supermarket).
-
5
Dochutíme limetkovou šťavou.
-
6
Na tanieri dozdobíme kokosovým mliekom (abstraktný umelec zo mňa :-) ) a prípadne celou rascou.









Diskusia k receptu