Plnená pečená paprika

marijanna - fotkamarijanna, 9. júna 2012
Plnená pečená paprika
Foto: marijanna

...onedlho je tu sezona paprik a možno niektore takyto sposob využitia nepoznate...my ich milujemeeeeeeee

6-8
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

12 zelená
(na plnku)
1
velke balenie
podla chuti
1
400g  (bravčové+hovädzie)




Postup

  1. 1

    Papriky umyjeme,ocistime. Zemiaky nastruhame na struhadle dodame nastruhanu cibulu, korenie a plnime papriky,ktore ukladame na plech.Polejeme olejom. Upecieme v rure na 180ˇc ASI hod a pol.Po hodine som pridala nakrajanu domacu slaninu na hrubsie pasy a piekla dalej,slaninu obratime aby bola z kazdej strany pekne upecena.Podavame aj s kyslou smotanou Druha varianta paprik je,ze k tym nastruhanym zemiakom pridame asi 400g mleteho masa,,naplnime okorenime a tu dodame este ja jedno vajce a tiez pecieme hod a pol. Tieto robim najcastejsie. Pri servirovani si dame k tomu lyzicu kyslej smotany:)

    Plnená pečená paprika - obrázok 1
  2. 2

    hore som napisala cely postup:D obrazky su za lepsiu predstavivost

    Plnená pečená paprika - obrázok 2
  3. 3

    ...hmmmm recept mam tiež uverejneny na mimibazare..pod menom Marijanna ID 49716..:D

    Plnená pečená paprika - obrázok 3

Diskusia k receptu

marcy
krásny, pre mňa nový recept.....veľmi pekne si zdokumentovala túto pochúťku,vyskúšam :))
marijanna
viera1 : ano odkryte,ale mozes si to prikryt. Niekedy to prikryjem,prvu polhodinku ale neni problem ked je to odkryte...
ola111
Mne sa páči ten prvý spôsob pečenia,inak tá vôňa pečenej papriky musela byť neskutočná...
danila
to môže byť dobrotka, už teraz mi slinky tečú, ukladám a určite urobím!
tatranka
Zaujímavý a pre mňa nový spôsob plnenia papriky.Páči sa mi.
3sandra3
pre mňa je to tiež novinka,, a ešte aká skvelá... určite urobím , takže šup do kk
helca103
takéto plnenie papriky vidím prvý krát a už sa mi slinky zbiehajú na tú dobrotu.
marianne69
to vyzera abslotutne mnamooozne,to si nenecham ujst,aby som to nevyskusala...a tenkostenna paprika by nemohla byt,ci hrubostenna je podmienkou?
marijanna
dakujem za komentariky, neobanujete ak vyskusate...marianne69 - moze aj tenkostena,ale lepsie su tie hrubsie lebo sa fajn upecu a tie tensie "podla mojho vkusu" su potom len ako papier.ale normalka ze mozu byt hociakeeeeeeeee aj zlte aj cervene len ta tmavo zelena co predavaju ako trio (cervena,zlta,tmavozelena) nie je dobra na tento sposob pripravy..:D
cibca
je super vyskusam pri mojej delenej strave sa hodi.
marijanna
neni zac drahe dievcata prajem vam dobru chut ...neolutujete naozaj...:D
jerica
@radulienka , ešte, že si pripomenula na super recept :-) čo bráni tomu aby som si ho vyvskúšala , veď všetko je po ruke!!! .-)
marijanna
@jerica budes spokojna uvidisssss:)) myich terazcez sozonu mame kazdy tyzden. Raz plnene zemiaky+mlete maso,potom len plnene so zemiakmi+ neake masko k tomu( klobaska,rebierka- moji chlapi ;))) tak dobru chut. No a ja kym je sezona tak si ichcerstve pripravim na zimu takto : po 12 paprik dam do sacku. Ocistim,orezem vrch,semienka a dam ich jednu do druhej - nestiskam, a dam do sacku a do mrzaku. v zime opat papame ;-)
jerica
@marijanna , ked ich pripravuješ na zamrazenie , blanšíruješ? , lebo, keď som si dala zamraziť čerstvé papriky , veru nám nechutili , išlo to do koša, bolo to už veľmi dávno. Teraz zvyknem dať zopár sáčkov na zamrazenie , len ja ich dám na pár sekúnd do vriacej vody,vyberiem,dám do ľadovej vody a papierovým servítkom vysuším.Tak si spravím aj zopár sáčkov leča.
Tento tvoj recept na plnenú pečenú papriku spravím túto sobotu,určite skombinujem ako píšeš,aj s mäskom.
Ďakujem za recept:-)
marijanna
@jerica nie,neblansirujem. ale kupujem drubu zelenu papriku. Len ju umyjem a naukladam nednu do druhej. Leco tiez mrazim a davam da sackov,ostane viacej miesta ;) dobru chut k paprikam :)
jozka2
no toto je obdobny recept ako ma sracz,len s obmenami ale taketo ucite stare recepty/z nudze cnost,niekdy nebolo masa dost nastastie/milujem lebo su vyborne.
sara8
Toto je super recept. ďakuje celá rodina!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia