Plnená paprika

izabella929 - fotkaizabella929, 9. decembra 2011

Najčastejšie ju robím v letnom období, keď mám na záhrade svoju vlastnú úrodu papriky.Až do neskorej jesene som jej mala dosť, takže nebolo nad Zobraziť celý popisNajčastejšie ju robím v letnom období, keď mám na záhrade svoju vlastnú úrodu papriky.Až do neskorej jesene som jej mala dosť, takže nebolo nad čím uvažovať a veru ju máme radi..

50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
200 g
200 g
štipka
 podľa potreby
200 g
1 lyžica
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Urobím si najprv rajčiny na pretlak..čerstvé rajčiny som umyla, dala som zovrieť vodu a do vrelej som na chvíľku ponorila rajčinky, aby sa koška ošúpala.Vybrala som ich do studenej vody, ošúpala a rozmixovala. Dala som do hrnca rajčinovú šťavu, osolila, dala troška cukru a varila. Keď sa rajčiny povarili, dala som do hrnčeka vodu a rozmiešala som v nej 2 lyžice hladkej múky..nechala som pomaly variť.. zatial som si pripravila mäsko, mktoré som na mlynčeku pomlela.Na lyžicu oleja som pokrájala cibuľku a pridala som zomleté mäsko a jeden strúčik cesnaku.Za stáleho miešania som orestovala mäsko.Ryžu som umyla a dala

  2. 2

    variť do rajnice, len do polomäkka.Ryžu, opražené mäsko som spolu zmiešala, dochutila korením soľou a to bola pripravená plnka do papriky.Papriku som umyla,prstom som prelomila otvor do papriky tak, aby zostal okraj 1/2 cm, aby plnka nevyliezala von.Naplnila som papriky a vložila do rajčinovej omáčky.Dochutila som ju oreganom a bazalkou.Hotovú papriku som podávala s chlebom, alebo s knedlíkom, Recept na môj výnimočný knedlík som už tu pridala v recepte hovädzie na hríboch..

Diskusia k receptu

viera1
To fakt dávaš na 200gr mäsa 200gr ryže ?Na také množstvo mäsa ti stačí 60gr ryže,po uvarení máš 120gr.Však to po prekrojení má ryžovú štruktúru,mäsa tam niet...
eva53
asi nemajú radi mäsové, ja ryžu niekedy nedám vôbec,iba mäso
viera1
Ja si myslím,že tou ryžou sa to nastavovalo (lacnejšia verzia) vo verejnom stravovaní.Plnená paprika bola bez ryže.
izabella929
my to máme takto radi...bez ryže , len s čistým mäsom som to ani nildy nerobila a ani robiť nebudem..aj do plnenej kapusty dávam ryžu..prečo by sme mali jesť iba samé mäso?mne záleží na tom, akú to má chuť a nie štruktúru...a jedli sme to my a nie vy.-) díky za komentáre.-)
izabella929
doma si varím tak, ako nám chutí a čo varia v závodnej kuchyni sa ma vôbec netýka a ani ma nezaujíma..varím obyčajnú dedinskú stravu..nám chutí tak, ako ju varím ja...veď mäsových jedál, kde je iba čisté mäsko ponúkam tu na výber dosť a nemyslím si, že niečo nadstavujem..
viera1
Verejné stravovanie nie sú len závodné kuchyne, ale aj reštaurácie.
Medzi nami,pre koho tu dávaš takéto recepty ?Skúsení kuchári to nepotrebujú a neskúsení podľa toho neuvaria...
maladada
viera 1, dávam za pravdu, menej je niekedy viac. Izabella sem každý deň pridáva plno receptov ale použiť sa nedá takmer nič, niektoré z jej receptov sú úplné zbytočné ako napríklad recept na špagety s kečupom.
izabella929
viera1 pre teba to sem dávam, iba si mala do čoho rýpať.-)) nájdi si inú obeť, ked sa nezmestíte obidve do kože...to platí aj pre teba maladada...olizuj si labku a nestaraj sa do mňa.-)))ukáž ty tu, čo dokážeš ťapa..ked sa ti to nepáči. pozeraj so inde..nechcem byť drzá, ty vieš na čo som myslela.-)))
izabella929
maladada, inak tvoja fotka je nááádherná, škaredšiu ženu som jakživ nevidela...ale som rada, z takého čuda iba čodo vyletí.)))))
izabella929
márne hladám tvoje recepty...je ich tam pár aj to bez foto.) ukáž, čo vieš a potom ma kritizuj!
2010
izabella929,nedaj sa odradit, ake su tu zrazu precitlivele , mozno ze si nepridala vegetu ktora je tu povinna asi to im vadi. Spagety s kecupom studentska lacna vecera....
izabella929
maladada, nič som tu po tebe nenašla, len tvoje hlúpe bezduché poznámky a tie si strč niekam, keď si nervozna..) nezaujala si ma.-))
izabella929
2010...díky.-))vegeta je nezdravá, nech si ju sypú na hlavu, budú od nej múdre.-))
mata3636
v mojom okolí ani v mojej rodine nepoznám nikoho, kto by varil plnenú papriku bez ryže. nie síce v takom pomere k mäsu. vôbec teda nechápem vašu reakciu, @maladada a @izabella929. ved nech si každý varí, ako mu chutí. načo urážať a posmievať sa. @viera1 - vo verejnom stravovaní bola plnená paprika vždy s ryžou. som vyučená kuchárka, od skončenia školy som pracovala v reštaurácii, teda v troch reštauráciách a či už v škole alebo potom v robote sme vždy dávali do papriky ryžu. ved ked ty varíš doma len s čistým mäsom, ok, ale načo ten sarkastický tón. toto je náhodou dobrý recept, len ja by som ešte do omáčky pridala pretlak, aby omáčka bola fajne paradajková.
izabella929
mata3636, ak si dobre čítala začiatok receptu, ja som tam písala, že pretlak som si robila ž čistých rajčín, ktoré som obarila v horúcej vode, takže to bolo bez vody...rajčiny som rozmixovala...vždy to tak v lete robím..v zime mám aj do 10O fliaš pretlaku moja..Díky, že si ma podržala.-)) som ti vďačná...pretože už niekto nevie, na kom si má svoju zlosť tu vyliať...tu je to tak, ako na celom pokeci, urážajú dobre viem akí ľudia...nekomentujem....nech tu každý ukáže, čo dokáže a potom budem ticho a nebudem sa brániť...ale v tomto mi nikto nebude porúčať, ako mám doma variť..
izabella929
ano, na pokeci mám veľa receptov, odtial ich sem presúvam..tiež ma tam oslovila jedna kňažná, ktorá varila pre prezidentov...že na tanieri má byť iba malé množstvo jedla a presne na centimentre.Na centimetre nech jedia prezidenti...tí nelopotia celé leto na záhrade , aby jedli zdravé ovocie a zeleninu....keď robím, zaslúžim si aj sa najesť, toľko, koľko mi chutí a také, na aké mám ja chuť a moja rodina..
izabella929
maladada a ty si zober zrdkadlo a pozri sa na seba, kto je tu dieťa.-))) máš copy, ako 10 r.dievčatko.-)) daj sa do poriadku moja.-))
viera1
@mata3636 ,ako vyučená kuchárka by si mala mať prehľad,že sa varilo podľa ČSN a v nich bola plnená paprika ČSN 15410 (bez ryže) a plnená paprika s mäsom a ryžou ČSN 15411.
@2010 ,skús sa vyjadriť k receptu.
mata3636
@viera1 - môže byť pravda, nehádam sa, my sme vždy varili s ryžou. ale potom protirečíš sama sebe, vid tvoj príspevok včera o 22,31, posledná veta. ale tu vôbec nejde o to, aké sú normy. pustili ste sa do autorky receptu, ako keby toto bol nejaký totál humáč recept. a tomu ja nerozumiem, že prečo?!
marianne69
Je tu 100 receptov na plnenu papriku,jeden dobry,druhy lepsi....a co?ked ma niekto rad viec ryze ,da viac ryze,ked niekto viac masa da viac masa.O com to je? o nesmrtelnosti chrusta?Zi a nechaj zit....ked im viac chuti pol na pol, tak nie je co riesit.Vsetkym sa ulahodit neda...
viera1
@mata3636 ,na jedálnych lístkoch bola :Plnená paprika (len mäso)
a Plnená paprika s mäsom a ryžou a v tom bol rozdiel.
hubata
No to určite: ešte som nevidela v reštike plnenú papriku s paradajkovou omáčkou len s mäsom - bez ryže! Keď tak to bola pečená paprika.
@Izabella929 varí také jedlá aby sa dali uvariť z domácich surovín a čo sa mi najviac páči že používa sezónnu zeleninu, ovocie a aj domáce mäso, teda podľa mňa veľmi zdravé, ako sa recept volá, taká hlavná surovina je tam aj použitá. Keby sa v reštikách takto varilo tak by boli aj plné, teraz zívajú prázdnotou ak by tam nemali pre gamblerov automaty.
kadely
No, děvčata, proč tak prudké reakce? Já osobně dělám papriku s rýží, ale nikomu ji nezakazuji dělat bez ní. (A s chutí si dám obě varianty)... Tak nevidím důvod, proč do sebe navzájem tak "šijete". Ahojky. K.
ancicka
@izabella ,mne je jedno kto ako varí,ved si to aj tak sám zje!,ale nepáči sa mi ako reaguješ na konementy.
Ešte ked si len začala pridávať rcp.ja som ti nepovedala ani slovo a už si ma uražala.
 varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-vyprazane-rozky/22294...
ani si sa neodhodlala ospravedlniť.
Ked pridáš recept tak ho ponúkni s tým,že bud si ho niekto vyskúša ,alebo ho iba prejde a viac si ho nevšímne.Neuražaj sa a nenadávaj hosikomu či a ako vyzera.
Recepty pridávaj a teš sa z toho ked ťa pochvália!!!
trencanka
Ja tiez davam ryzu. Nam to tak chuti. Ale masa je vzdy viac ako ryze. Ale za este onakych cias, som pocula, ze miesto masa davali pastiku Majku :))
tothka
@izabella929 veľmi sa ti čudujem, s takýmto vyjadrovaním, a takýmito invektívami som sa tu ešte nestretla. Prečo asi?
maladada
urážať niekomu výzor len preto že neznesie kritiku je úbohé, na tej fotke je skutočne dieťa a nie ja.
sneica
stratil sa mi komentar? neviem tak pisem este raz...tento recept vyskusam a mozno budem varit uz len takuto plnenu papriku...recept ukladam a uvidim...:)
marijanka712
myslela som si že len v politike sa takto osočuje ale aj v kuchyni? divčatá ved tu ide o to aby sme si odvzdali naše grify,rady dobré nápady využime tvorivosti s ktorou sme sa narodili a odosobnime sa sme všetky na jednej lodi a každá iná s inými chuťami mne ked sa nejaká ingrediencia nepáči jednoducho ju vynechám alebo upravím ved preto tu prispievame....
kata50
Fúúúúúúúúha, a čo tak trošku ubrať plynu...na obidvoch stranách. Všetci sme pod vianočným tlakom, či si to pripustíme, alebo nie ! Nepokazme si vzájomne radosť z vydarených koláčikov, ktoré pribúdajú v našich komorách.
@Izabella929 , neodpustím si poznámku. Toľko arogancie a urážlivých slov pre 200g ryže a 200g mäsa, som teda už dávno nepočula ( nečítala ) Upokoj sa, a venuj sa Vianociam. Aj tak si tu na Varechu pridala za tak krátky čas...od 1. novembra , rekordné množstvo receptov. Aj pre začiatočníkov, aj pre pokročilých. Je si z čoho vyberať. Prajem ti ešte pekný večer :-))
izabella929
kata50...reagovala som iba na arogantné urážky,ktoré nebolo opadstatné...ja mám dobré srdce a nikomu nikdy neubližujem, ale to neznamená, že si nechám skákať po hlave...apropo,keby som videla jej úspechy vo varení za krajšie , lepšie, uričite stiahnem chvoszt..
izabella929
marianna69.-) díky..nemám čo dodať.-)) z pokecu som odišla, lebo tam sa všetci urážali bez rozdielu pohlavia, viery a toho , či mali v hlave o jedno koliesko menej alebo viac...a tu zase, direktívna dáma sa nemestí do copov.-)))))))))))))
marianne69
@izabella929 nemas mi za co dakovat,lebo aj urazky adresovane z Tvojej strany su smutne,ja som sa vyjadrila co si myslim o recepte,kazdy vari ako mu chuti na tom nevidim nic zle, ale s urazkami rozhodne nemozem suhlasit...a bolo by nacase s tym skoncit, co povies?
izabella929
už sa k vám nevyjadrím, píšte a robte si tu čo chcete a nechajte sa urážať strapatými ježibabami....koniec.-) ende..) viszontlátasra.-))a všetci si prečtate prvý komentár, ktorý sem dala ,,,maladada,,,ako prvý, toto schvaľujete? a mne vyčítate? ja som sa iba bránila. ďakujem...som z vás fakt smutná...)nenechám sa urážať, niekým, kto sem ešte nedal nič poriadne..
izabella929
ancicka.-) nepamätám sa, že by som ťa bola urazila, ale ak to píšeš ty, tak určite ano...tak prepáč, prosím.-)
viera1
@elisticka ,aj ja dávam ryžu,len som sa pýtala,či na 200gr mäsa ide 200gr ryže.Ty máš 200gr tarhone na 1500gr mäsa.O nič viac nešlo a dočkala som sa osobných urážok,aké tu na Vareche nemajú obdobu.Ale to je jej vizitka,nie moja...
tatranocka
Ja som vďačná pani Viere,že ma usmernila a nechápem tieto reakcie.Muselo to byť praktické,keď boli normy vo verejnom stravovaní,dnes keď si objednáte v reštaurácii,ako keby ste kupovali mačku vo vreci,nie ?Doma si už navaríte podľa seba,ale ak neviete variť,treba recept,ako mne.
evanaaa
Nechcem nikomu nadŕžať, ale aj tak sa mi zdá, že sa to dalo aj ináč. Ani ja som ešte nevidela plnenú papriku bez ryže, dávam jej síce malú hrsť, ozaj zväčší objem, ani vo verejných stravovacích inštit. som nevidela len mäso, ale asi nemám rozhľad, len viem, že všetky podobné plnky ( napr. plnený kapustný list, ap. je s ryžou).
Čo sa týka celej debaty, @Izabela929 len reagovala na poznámku @Viera1 , ktorá to nemusela rozvádzať ďalej, možno ani mne by sa jej ďalšie poznámky nepáčili, boli zbytočné, nemala to ďalej rozvíjať, a ani druhá strana - mala hneď ustúpiť a bol by pokoj. Veď tu už bolo plno receptov s ktorými niekto nesúhlasil, alebo ak niekto namietol, že to robí tak alebo onak, čo na tom, vec každého, ako varí pre seba. Je tu pár receptov upravovaných až tak, že to už nie je ten pravý ( napr.taký granatír), ale čo už, ak to tak má dotyčný rád. Ja zasa nedávam mäsovej plnky cesnak, ten dám len do fašírok, iný zasa dáva to, alebo ono. A ide to aj bez hádok.
izabella929
Milá moja ,,,evanaaa...veľmi pekne Ti ďakuje za komentár.Ja s tebou vo všetkom súhlasím.Všetci dobre viete, že som tu medzi Vami nová a nemám skúsenosti. Nesmierne ma mrzí to, čomu sa dalo predísť a nemalo sa to vyhrocovať.Je to moja vina, jednak, že som nevedela, ako sa mám brániť a netušila som, že takéto reakcie sú tu normálne.Veľmi som bola odhodlaná, že sem už nevstúpim a práve pred chvíľkou som dostala od redakcie meil s poďakovaním za krásne reccepty.Všetkým sa chcem omluviť a nikdy viac nebudem reagovať na také pripomienky podráždene.Všetkým Vám, ktorí tu stojíte pri mne aj tým, čo ste proti mne, prajem nádherné požehnané Vianoce plné lásky a pokoja v kruhu svojich najmilejších.Nech Váš žehná Boh. Izabela
marianne69
@izabela929 palcek hore za pristup:-), budem sa tesit na dalsie tvoje recepty a urcite budes mat pre koho pridavat nove recepty,pekny predvianocny cas aj Tebe.....
izabella929
marianna69...díky za komentárik:-))momentálne nepridám nič, bolí ma to, čo sa tu stalo...Prajem Tebe aj Tvojej rodine nádherné Vianoce v láske a pokoji..Izabela.
marianne69
...ale prosim Ta ,hadam by si sa pre 200 g ryze v paprike netrapila...druhy krat sa nenechaj vytocit,zivot ide dalej,ospravedlnila si sa a viac si urobit nemohla,hlavu hore a hor sa do varenia:-)....
tatranka
...Izabelka,až teraz som pochopila tvoju RP na Pokeci,keď som si prečítala tieto komentáriky.Mrzí ma to,že si sa nechala pre nič takto vyprovokovať a reagovať tiež veľmi nevhodne.
Máš toľko krásnych receptov,ktoré sa dajú len pochváliť.Krásne pretieraš,stoluješ.Je vidieť,že varíš rada.Pre tieto atribúty,ktoré som videla na Pokeci,som ti ponúkla Varechu.Bola som šťastná,keď si začala zverejňovať.Veď ty to vieš.
Urob za nedorozumením hrubú čiaru. Máš čo ponúknuť a preto len ďalej núkaj. Držím ti päste.Vieš,že som tvojim fanúšikom.
izabella929
Martička, díky za tvoje nádherné slová.-) pre slzy nevidím ani písať,neviem, prečo som reagovala tak podráždene, nechala som sa vytočiť...jasné, že na to sa musí zabudnúť, ale chvíľu potrvá, kým zase sem budem dávať recepty...znechutilo ma to, hoci mám úplne nové recepty, ktoré ani na Azete ešte neboli, ale sa musím dať do poriadku.Robila som to s takou láskou, pomáhala som každému, radila a vidíš, zvíťazilo zlo.Nevadí, ak sa trošku otrasiem z toho, možno, že niečo krásne sem zase dám pred Vianocami...Prajem Ti Martička všetko len to najlepšie..si zlatá, že si ma podržala.Ďakujem ti z úprimného srdiečka..
tatranka
Teším sa,že si si to všetko premyslela a správne sa rozhodla.Bola to správna voľba,z ktorej sa teším.Nech je tvoj návrat na Varechu čo najskôr.
izabella929
Martička, dnes som začala pridávať, ale už nie vo mne ten elán, čo bol...inak , mám vynikajúce recepty a chystám sa ich sem dať, len potrebujem čas.-)) si skvelá žena.-))Boh Ťa žehnaj :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia