Foto: izabella929
Najčastejšie ju robím v letnom období, keď mám na záhrade svoju vlastnú úrodu papriky.Až do neskorej jesene som jej mala dosť, takže nebolo nad Zobraziť celý popisNajčastejšie ju robím v letnom období, keď mám na záhrade svoju vlastnú úrodu papriky.Až do neskorej jesene som jej mala dosť, takže nebolo nad čím uvažovať a veru ju máme radi..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Urobím si najprv rajčiny na pretlak..čerstvé rajčiny som umyla, dala som zovrieť vodu a do vrelej som na chvíľku ponorila rajčinky, aby sa koška ošúpala.Vybrala som ich do studenej vody, ošúpala a rozmixovala. Dala som do hrnca rajčinovú šťavu, osolila, dala troška cukru a varila. Keď sa rajčiny povarili, dala som do hrnčeka vodu a rozmiešala som v nej 2 lyžice hladkej múky..nechala som pomaly variť.. zatial som si pripravila mäsko, mktoré som na mlynčeku pomlela.Na lyžicu oleja som pokrájala cibuľku a pridala som zomleté mäsko a jeden strúčik cesnaku.Za stáleho miešania som orestovala mäsko.Ryžu som umyla a dala
- 2
variť do rajnice, len do polomäkka.Ryžu, opražené mäsko som spolu zmiešala, dochutila korením soľou a to bola pripravená plnka do papriky.Papriku som umyla,prstom som prelomila otvor do papriky tak, aby zostal okraj 1/2 cm, aby plnka nevyliezala von.Naplnila som papriky a vložila do rajčinovej omáčky.Dochutila som ju oreganom a bazalkou.Hotovú papriku som podávala s chlebom, alebo s knedlíkom, Recept na môj výnimočný knedlík som už tu pridala v recepte hovädzie na hríboch..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Medzi nami,pre koho tu dávaš takéto recepty ?Skúsení kuchári to nepotrebujú a neskúsení podľa toho neuvaria...
@2010 ,skús sa vyjadriť k receptu.
a Plnená paprika s mäsom a ryžou a v tom bol rozdiel.
@Izabella929 varí také jedlá aby sa dali uvariť z domácich surovín a čo sa mi najviac páči že používa sezónnu zeleninu, ovocie a aj domáce mäso, teda podľa mňa veľmi zdravé, ako sa recept volá, taká hlavná surovina je tam aj použitá. Keby sa v reštikách takto varilo tak by boli aj plné, teraz zívajú prázdnotou ak by tam nemali pre gamblerov automaty.
Ešte ked si len začala pridávať rcp.ja som ti nepovedala ani slovo a už si ma uražala.
varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-vyprazane-rozky/22294...
ani si sa neodhodlala ospravedlniť.
Ked pridáš recept tak ho ponúkni s tým,že bud si ho niekto vyskúša ,alebo ho iba prejde a viac si ho nevšímne.Neuražaj sa a nenadávaj hosikomu či a ako vyzera.
Recepty pridávaj a teš sa z toho ked ťa pochvália!!!
@Izabella929 , neodpustím si poznámku. Toľko arogancie a urážlivých slov pre 200g ryže a 200g mäsa, som teda už dávno nepočula ( nečítala ) Upokoj sa, a venuj sa Vianociam. Aj tak si tu na Varechu pridala za tak krátky čas...od 1. novembra , rekordné množstvo receptov. Aj pre začiatočníkov, aj pre pokročilých. Je si z čoho vyberať. Prajem ti ešte pekný večer :-))
Čo sa týka celej debaty, @Izabela929 len reagovala na poznámku @Viera1 , ktorá to nemusela rozvádzať ďalej, možno ani mne by sa jej ďalšie poznámky nepáčili, boli zbytočné, nemala to ďalej rozvíjať, a ani druhá strana - mala hneď ustúpiť a bol by pokoj. Veď tu už bolo plno receptov s ktorými niekto nesúhlasil, alebo ak niekto namietol, že to robí tak alebo onak, čo na tom, vec každého, ako varí pre seba. Je tu pár receptov upravovaných až tak, že to už nie je ten pravý ( napr.taký granatír), ale čo už, ak to tak má dotyčný rád. Ja zasa nedávam mäsovej plnky cesnak, ten dám len do fašírok, iný zasa dáva to, alebo ono. A ide to aj bez hádok.
Máš toľko krásnych receptov,ktoré sa dajú len pochváliť.Krásne pretieraš,stoluješ.Je vidieť,že varíš rada.Pre tieto atribúty,ktoré som videla na Pokeci,som ti ponúkla Varechu.Bola som šťastná,keď si začala zverejňovať.Veď ty to vieš.
Urob za nedorozumením hrubú čiaru. Máš čo ponúknuť a preto len ďalej núkaj. Držím ti päste.Vieš,že som tvojim fanúšikom.