Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú

Autor receptu: redakcia

Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho jeme v storakých podobách – surové, pečené, sušené, v sladkých dobrotách, ale aj ako prílohu či plnku mäsových a hydinových jedál.

4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené, umyté a osušené mäso roztlačíme rukou, nenaklepávame, osolíme, okoreníme a opečieme po oboch stranách asi 2 minúty.
  2. Z vyšľahaného bielka a mletých orechov spravíme hutnú zmes, ktorú nanesieme na opečené kúsky mäsa a dáme zapiecť do rúry.
  3. Do roztopeného masla pridáme med a potom očistené a na väčšie kocky nakrájané jablká a hrušky. Spolu chvíľu podusíme a odstavíme, aby ovocie zostalo chrumkavé. Podávame ako prílohu k mäsu.
  4. V šupke uvarené zemiaky očistíme a postrúhame alebo pomelieme. Pridáme vajce, trochu soli, krupicovú múku a vypracujeme polohusté cesto, z ktorého tvoríme asi 30 g kúsky, z ktorých potom tvarujeme krokety. Obalíme v strúhanke a vypražíme v oleji.