Jelenie karé
Jelenie karé

Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou fotorecept

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 22. novembra 2020
Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

800–900 g
500–600 g (mrkva, petržlen, zeler)
1-2 ks menšia
100-200 ml
200 g (bez kôstok)
500 ml
100 g
100 g
200 ml
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Opečieme na prudkom plameni pár minút, podlejeme vývarom, pridáme soľ, mleté čierne korenie a na miernom ohni dusíme domäkka.

    Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme polovicu višňového kompótu, prevaríme a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka, kým nevznikne hustá omáčka, dochutíme soľou, korením a mletými borievkami.

  3. 3

    Na panvici rozpálime olej a maslo a pridáme nasolené a okorenené steaky, ktoré sme pripravili z jelenieho karé (4–5 porcií). Opekáme sprudka 2 minúty z každej strany. Potom pomaly dopekáme na otvorenej panvici na miernejšom plameni ďalšie 3 minúty podľa hrúbky steaku. Steak po dokončení môžeme ešte prekrojiť na 3–4 plátky.

    Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanier dáme pripravenú omáčku, na ktorú poukladáme plátky mäsa, a prelejeme horkou čokoládou, ktorú sme rozpustili v miske nad parou.

Recept je zaradený do kategórií:
Jelenie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Varené

Diskusia k receptu