Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne..prílohu som volila domáci knedlík aj varené zemiaky...
5 porcií |
12 hod. minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Jelenie mäso som mala 12 hodín naložené v náleve v chladničke...vybrala som ho z misy a uložila na podnos odkvapkať...
- mäso som pokrájala na kocky...
- do rajnice som dala roztopiť masť...pokrájala som cibuľu aj cesnak a dala opražiť...k opečenej cibuli a cesnaku som pridala pokrájané mäso..
- mäso som miešala a nechala opiecť, kým sa všetka tikutina neodparila..vtedy som pridala lekvár a miešala, aby sa chute spojili...
- potom som pridala morskú soľ, korenie,celú rascu,borievky,červenú mletú papriku...
- podliala som troškou vína a nechala dusiť...stále som podlievala iba malou dávkou vody... a neskôr, pred dokončením som podlievala už iba vínom...
- keď bolo mäso takmer mäkké, pridala som pokrájanú papriku a paradajku...púred dokončením som perkelt dochutila...
- záverečnú etapu a dokončený perkelt som veru zabudla odfotiť, lebo mi došla návšteva a musela som sa im venovať a pohostiť...na zobnutie, pokiaľ sa perkelt nedovaril som pripravila pre nich takú misu a ponúkla čerstvý chlebík...
- pokrájala som domáci knedlík, uložila na taniere jelení perkelt a už iba očakávala hodnotenie môjho brata, ktorý je odborník na guľáše...