Jelení perkelt na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne..prílohu som volila domáci knedlík aj varené zemiaky...

5
porcií
12 hod. minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jelenie mäso som mala 12 hodín naložené v náleve v chladničke...vybrala som ho z misy a uložila na podnos odkvapkať...
  2. mäso som pokrájala na kocky...
  3. do rajnice som dala roztopiť masť...pokrájala som cibuľu aj cesnak a dala opražiť...k opečenej cibuli a cesnaku som pridala pokrájané mäso..
  4. mäso som miešala a nechala opiecť, kým sa všetka tikutina neodparila..vtedy som pridala lekvár a miešala, aby sa chute spojili...
  5. potom som pridala morskú soľ, korenie,celú rascu,borievky,červenú mletú papriku...
  6. podliala som troškou vína a nechala dusiť...stále som podlievala iba malou dávkou vody... a neskôr, pred dokončením som podlievala už iba vínom...
  7. keď bolo mäso takmer mäkké, pridala som pokrájanú papriku a paradajku...púred dokončením som perkelt dochutila...
  8. záverečnú etapu a dokončený perkelt som veru zabudla odfotiť, lebo mi došla návšteva a musela som sa im venovať a pohostiť...na zobnutie, pokiaľ sa perkelt nedovaril som pripravila pre nich takú misu a ponúkla čerstvý chlebík...
  9. pokrájala som domáci knedlík, uložila na taniere jelení perkelt a už iba očakávala hodnotenie môjho brata, ktorý je odborník na guľáše...