Jelení chrbát
Jelení chrbát so šípkovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Tento recept nám odtajnil šéfkuchár z exkluzívnej ponuky reštaurácie Hotela Kaštieľ Mojmírovce.
4 porcie |
40 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso prekrojíme na štyri rovnaké časti a na rozpálenom oleji ho sprudka opečieme zo všetkých strán. Podľa chuti osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
- Rúru vyhrejeme na 180 °C a mäso v nej pečieme 10 minút. Vyberieme a potrieme šípkovým džemom.
- Na šípkovú omáčku v panvici zredukujeme červené víno, pridáme šípkový džem a prevaríme. Dochutíme soľou, čiernym korením a pár kvapkami javorového sirupu.
- Karamelizované orechy: V hrnci skaramelizujeme kryštálový cukor, primiešame nasekané lieskovce. Vylejeme na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Najemno nasekáme.
- Baby zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode, potom ich ošúpeme. Maslo zohrejeme, pridáme najemno nasekané lístky rozmarínu a zmesou polejeme zemiaky. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
- Mäso posypeme nasekanými karamelizovanými lieskovcami a podávame s baby zemiakmi s rozmarínom a so šípkovou omáčkou.