Jelení chrbát

Jelení chrbát so šípkovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

Tento recept nám odtajnil šéfkuchár z exkluzívnej ponuky reštaurácie Hotela Kaštieľ Mojmírovce.

4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso prekrojíme na štyri rovnaké časti a na rozpálenom oleji ho sprudka opečieme zo všetkých strán. Podľa chuti osolíme a okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením.
  2. Rúru vyhrejeme na 180 °C a mäso v nej pečieme 10 minút. Vyberieme a potrieme šípkovým džemom.
  3. Na šípkovú omáčku v panvici zredukujeme červené víno, pridáme šípkový džem a prevaríme. Dochutíme soľou, čiernym korením a pár kvapkami javorového sirupu.
  4. Karamelizované orechy: V hrnci skaramelizujeme kryštálový cukor, primiešame nasekané lieskovce. Vylejeme na papier na pečenie a necháme stuhnúť. Najemno nasekáme.
  5. Baby zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode, potom ich ošúpeme. Maslo zohrejeme, pridáme najemno nasekané lístky rozmarínu a zmesou polejeme zemiaky. Dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
  6. Mäso posypeme nasekanými karamelizovanými lieskovcami a podávame s baby zemiakmi s rozmarínom a so šípkovou omáčkou.