Jednoduchý ríbezľový koláč
Tento koláč robím veľmi rada, keďže je veľmi jednoduchý, rýchly, má nadýchané cesto a čo je najhlavnejšie - vždy všetkým chutí a dokonca aj Zobraziť celý popisTento koláč robím veľmi rada, keďže je veľmi jednoduchý, rýchly, má nadýchané cesto a čo je najhlavnejšie - vždy všetkým chutí a dokonca aj mojej mamine a to je snáď môj najväčší kritik.
príprava
na 150 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
1 dcl |
|
2 dcl |
|
1 šálka |
|
na vymazanie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
2 bal |
|
1 l |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky v miske začneme šľahať a postupne pridávame kryštálový a vanilkový cukor až nám vznikne hustá biela pena.
- 2
Za stáleho šľahania postupne pridávame žĺtky, olej, mlieko a nakoniec múku spoločne s kypriacim práškom.
- 3
Hmotu nalejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu, navrch nasypeme nahusto ríbezle a dáme piecť.
- 4
Po upečení: Časť vody zmiešame so Zlatými klasmi, časť dáme do hrnca a pridáme cukor podľa chuti, neskôr pridáme zmes vody so Zlatým klasom a miešame až do zhustnutia. P.S.: Môžeme pridať aj ríbezľový sirup pre krajšiu červenkastú farbu. Zmes nakoniec vylejeme na upečený koláč. Dobrú chuť!
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno mám, ďakujem :)