Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Jednoduchý ríbezľový koláč

alzbets - fotkaalzbets, 30. júla 2017

Tento koláč robím veľmi rada, keďže je veľmi jednoduchý, rýchly, má nadýchané cesto a čo je najhlavnejšie - vždy všetkým chutí a dokonca aj Zobraziť celý popisTento koláč robím veľmi rada, keďže je veľmi jednoduchý, rýchly, má nadýchané cesto a čo je najhlavnejšie - vždy všetkým chutí a dokonca aj mojej mamine a to je snáď môj najväčší kritik.

40 minút
príprava
15-20 minút
na 150 °C

Suroviny

300 g
200 g
3 ks
1 bal
1 bal
1 dcl
2 dcl
1 šálka
 na vymazanie plechu
 na vysypanie plechu
2 bal
1 l
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky v miske začneme šľahať a postupne pridávame kryštálový a vanilkový cukor až nám vznikne hustá biela pena.

  2. 2

    Za stáleho šľahania postupne pridávame žĺtky, olej, mlieko a nakoniec múku spoločne s kypriacim práškom.

  3. 3

    Hmotu nalejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu, navrch nasypeme nahusto ríbezle a dáme piecť.

  4. 4

    Po upečení: Časť vody zmiešame so Zlatými klasmi, časť dáme do hrnca a pridáme cukor podľa chuti, neskôr pridáme zmes vody so Zlatým klasom a miešame až do zhustnutia. P.S.: Môžeme pridať aj ríbezľový sirup pre krajšiu červenkastú farbu. Zmes nakoniec vylejeme na upečený koláč. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Viem si predstaviť chuť toho koláčika, zaliatie tými Z. Klasmi, to je ako náhrada želatíny, ale chutnejšia, podobnú zálievku som kedysi robila ale na iný koláč. S ríbezľami je iste príjemne kyselkavý. Ak máš ozaj tých 15, tak potom si šikovné dievča.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia