Ríbezľový koláč

Jednoduchý ríbezľový koláč

Autor receptu: alzbets

Tento koláč robím veľmi rada, keďže je veľmi jednoduchý, rýchly, má nadýchané cesto a čo je najhlavnejšie - vždy všetkým chutí a dokonca aj mojej mamine a to je snáď môj najväčší kritik.

40 minút
príprava
15-20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky v miske začneme šľahať a postupne pridávame kryštálový a vanilkový cukor až nám vznikne hustá biela pena.
  2. Za stáleho šľahania postupne pridávame žĺtky, olej, mlieko a nakoniec múku spoločne s kypriacim práškom.
  3. Hmotu nalejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu, navrch nasypeme nahusto ríbezle a dáme piecť.
  4. Po upečení: Časť vody zmiešame so Zlatými klasmi, časť dáme do hrnca a pridáme cukor podľa chuti, neskôr pridáme zmes vody so Zlatým klasom a miešame až do zhustnutia. P.S.: Môžeme pridať aj ríbezľový sirup pre krajšiu červenkastú farbu. Zmes nakoniec vylejeme na upečený koláč. Dobrú chuť!