Ríbezľový koláč
Jednoduchý ríbezľový koláč
Autor receptu: alzbets
Tento koláč robím veľmi rada, keďže je veľmi jednoduchý, rýchly, má nadýchané cesto a čo je najhlavnejšie - vždy všetkým chutí a dokonca aj
mojej mamine a to je snáď môj najväčší kritik.
40 minút príprava |
15-20 minút na 150 °C |
Postup
- Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky v miske začneme šľahať a postupne pridávame kryštálový a vanilkový cukor až nám vznikne hustá biela pena.
- Za stáleho šľahania postupne pridávame žĺtky, olej, mlieko a nakoniec múku spoločne s kypriacim práškom.
- Hmotu nalejeme do vopred vymasteného a vysypaného plechu, navrch nasypeme nahusto ríbezle a dáme piecť.
- Po upečení:
Časť vody zmiešame so Zlatými klasmi, časť dáme do hrnca a pridáme cukor podľa chuti, neskôr pridáme zmes vody so Zlatým klasom a miešame až do zhustnutia.
P.S.: Môžeme pridať aj ríbezľový sirup pre krajšiu červenkastú farbu.
Zmes nakoniec vylejeme na upečený koláč.
Dobrú chuť!