Jednoduchý hrnčekový koláč s jogurtom a marhuľami

ivka9992 - bez fotkyivka9992, 13. decembra 2015
Jednoduchý hrnčekový koláč s jogurtom a marhuľami
Foto: ivka9992

Na tento recept som náhodne natrafila na internete keď som hľadala nejaký hrnčekový koláč a tento padol vhod keďže príprava je rýchla a chuť Zobraziť celý popisNa tento recept som náhodne natrafila na internete keď som hľadala nejaký hrnčekový koláč a tento padol vhod keďže príprava je rýchla a chuť vynikajúca. Odporúčam vyskúšať :)

5 minút
príprava
35-45 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto 1:
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/3 hrnčeka
1 ks
1/2 bal
Cesto 2:
1/2 hrnčeka
1 hrnček (alebo kyslá smotana)
1 ks
1 bal
1 bal
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si prvé cesto- zmiešame mlieko,olej,vajce,kryštálový cukor a na záver múku s PDP (vznikne hustejšie cesto). Potom si pripravíme druhé cesto -zmiešame vajce,puding,cukor a jogurt (vznikne redšie cesto). Pripravíme si plech, na ktorý vylejeme polovicu hustejšieho cesta a na tom vylejeme cik cak redšie cesto poukladáme ovocie a zalejeme druhou polovicou hustejšieho cesta. Pečieme pomaly na 150°C 35-45 min do zlatista. Uvedené množstva surovín sú na malý plech na veľký plech treba použiť dvojnásobnú dávku. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

duskousko
Genialny recept...! Urcite vyskusam! Ocenujem najma, ze je jednoduchy a nie pracny, ziadne ozdoby a urcite sa po nom "zaprasi"...-;)!!!
Prajem pekne Vianoce a vsetko najlepsie do Noveho Roku!
janara
páči sa mi, je toto množstvo vhodné do tortovej formy priemeru 26 cm?
vedela by si mi povedať?
ivka9992
Ďakujem všetkým za pozitívne odozvy :)
@janara ja som tento koláčik robila v tortovej forme o priemere 28cm, ale odporúčam použiť radšej menši plech kvoli riedšiemu cestu lebo sa zle krája koláčik kedže sa jogurtové cesto nerozloží tak pekne ako na plechu ...alebo v prípade tortovej formy skúste použiť naspodok 3/4 cesta a na vrch zvyšok možno to bude lepšie.
stanka1977
Dnes som vyskúšala je super.Pouzila som lesné ovocie je svieži, výborný a jednoduchý