Jednoduchý a rýchly jablkový koláč
Foto: helena10
Malý chutný koláč s jablkami. Svojich jabĺk máme dosť, takže z nich pečiem.
30 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
1 hrnček (250 ml) |
|
3 ks (veľkosť L) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 KL |
|
štipka |
|
3 ks čerstvé |
|
|
|
Na plech: | |
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Jablká nešúpem, len zbavím jadrovníkov. Nakrájam na stredne hrubé mesiačiky. Pokvapkám citrónovou šťavou a nechám stáť.
- 2
Celé vajcia vyšľahám s cukrami a štipkou soli do nadýchanej peny. Lopatkou po častiach vmiešam múku. Cesto vylejem do okrúhlej vyššej formy (priemer 22 cm ) vopred vymastenej tukom a vysypanej múkou. Do cesta šupkou dole naukladám mesiačiky jabĺk.
- 3
Upečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov za 30 minút. Pečte podľa svojej rúry.
- 4
Vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu