Zapekaná ryža
	        Jednoduché zapečené „sushi“
	        Autor receptu: ryzasos
	         
	        
	        Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou 
prípravou?* Poďte si to zjednodušiť a skúste moje jednoduché zapečené “sushi”, ktoré svojou chuťou pripomína klasické sushi, a 
dokonca si ho takto viete vychutnať v teplej verzii. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	35 minút  na 185 °C  | 
Postup
- Ryžu zľahka premyjeme pod tečúcou vodou.
 - Na spodok zapekacej misy položíme 2 plátky morských rias.
 - Vysypeme na ne premytú ryžu a zalejeme ju s 500 ml vody, do ktorej sme pridali ryžový ocot a soľ.
 - Na túto vrstvu poukladáme kúsky čerstvého lososa, edamame bôby a ak chceme, extra natrhané morské riasy.
 - Takto pripravenú misu dáme piecť na 35 minút pri 180 stupňoch na režime horný + spodný ohrev. Dĺžku pečenia môžete mierne prispôsobiť ak uvidíte, že ryža ešte nevstrebala všetku vodu.
 - V malej miske si zmiešame suroviny na omáčku.
 - Upečené “sushi” polejeme hotovou omáčkou a na záver posypeme sezamom. Odporúčam jedlo podávať teplé.