Zapekaná ryža

Jednoduché zapečené „sushi“

Autor receptu: ryzasos

Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou?* Poďte si to zjednodušiť a skúste moje jednoduché zapečené “sushi”, ktoré svojou chuťou pripomína klasické sushi, a dokonca si ho takto viete vychutnať v teplej verzii. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Ryžu zľahka premyjeme pod tečúcou vodou.
  2. Na spodok zapekacej misy položíme 2 plátky morských rias.
  3. Vysypeme na ne premytú ryžu a zalejeme ju s 500 ml vody, do ktorej sme pridali ryžový ocot a soľ.
  4. Na túto vrstvu poukladáme kúsky čerstvého lososa, edamame bôby a ak chceme, extra natrhané morské riasy.
  5. Takto pripravenú misu dáme piecť na 35 minút pri 180 stupňoch na režime horný + spodný ohrev. Dĺžku pečenia môžete mierne prispôsobiť ak uvidíte, že ryža ešte nevstrebala všetku vodu.
  6. V malej miske si zmiešame suroviny na omáčku.
  7. Upečené “sushi” polejeme hotovou omáčkou a na záver posypeme sezamom. Odporúčam jedlo podávať teplé.