Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Jednoduché čokoládové mini tortičky

imaginarium - fotkaimaginarium, 1. septembra 2018

Mala som chuť na niečo dobré, čokoládové a vznikli tieto kvázi Sacherove tortičky. Tieto však rozhodne nie sú také suché ako originál.

12
porcií
20 minút
príprava
18 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
100 g
100 ml
150 g
2 ks
1 ks
3 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Čokoládu si rozpustíme a necháme ju mierne vychladnúť, aby bola vlažná. Medzičasom si vymastíme a vysypeme muffinový plech.

  2. 2

    Mlieko, vajíčka a olej vymixujeme len ponorným mixérom a túto tekutú zmes pridáme k zmesi múky, cukru, kypriaceho prášku a soli. Primiešame vlažnú čokoládu a naplníme pripravený muffinový plech.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 170 °C 18 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť a povyberáme. Koláčiky otočíme, prerežeme a naplníme marhuľovým džemom. Natrieme aj vrch a polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

imaginarium
@Grejsy (2.9.2018 12:55)

Keď som chcela malé tortičky, tak som mala radšej upiecť plát cesta, povykrajovať, pozliepať a okrojky vyhodiť alebo im hľadať ďalšie využitie? No tak som použila muffinový plech, treba sa vedieť vynájsť, no nie? :P A aj Sacherova torta je len obyčajný čokoládový korpus s džemom.
luwinka
@Imaginarium (2.9.2018 14:23)

Ja keď som piekla takéto malé tortičky, tak som upiekla orechový plat cesta hrubý asi 2 cm, z neho som okrúhlou formičkou po
vykrajovala kolieska, ktoré som po 2 na seba dávala a plnila krémom, a vrch som tiež aj boky pekne dokola tym krémom natrela a na vrch som dala cokol. polevu a nechala som ju postekat aj po bokoch. Ešte som na vrch dala kopček šľahačky a na ňu som položila čerešničku a to boli krásne tortičky. Takže ako píšeš, kľudne si to aj takto mohla urobiť a z odrezkov co zostali som spravila malé guľôčky, s rumom, ktoré som obalila este v orechoch. Ale teraz keď je plech na mufiny, tak si si to po svojom spravila, dá sa aj tak. Ale tie pravé tortičky sú ako som ja napísala.
motyka
Bystrá hlavička. Výborne si sa vynašla. Život i prácu je treba si uľahčovať. Určite st e si pochutili. S tými černicami - super. Dala by som si.
bubaya
Mne chutí aj originál sacherova, a suchá sa mi nezdá. Ale piekla som ju naposledy minulé desaťročie, lebo čokoládomilov nás je málo, a čo potom s tortou ako koleso od voza? Toto vyzerá aj pekne, aj chutne, akurát tak pár kúskov ku kávičke. Rada vyskúšam, ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia