Jablková torta
Jablková torta

Jednoduchá svieža jablková torta

siuuu - fotkasiuuu, 5. októbra 2019
Jednoduchá svieža jablková torta
Foto: siuuu

Stále idem v režime lenivej gazdinej, ale jesť aj maškrtiť sa nám žiada, tak som dnes zvolila túto jednoduchú a sviežu jablkovú tortu. Korpus je nadýchaný ako obláčik a plnka voňavá a osviežujúca.

10-12
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks väčšie
80 g
80 g
1/2 ČL
15 g
Plnka:
600 g
1-2 ČL (alebo voňavé korenie)
1 PL
1 PL
0,5 dl
25 g
Na potretie korpusu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Zmiešame múku so sódou bikarbonou a kakaom a všetko preosejeme. Múkovú zmes postupne zľahka vmiešame do vajíčkovej zmesi.

  2. 2

    Zmes rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 22 cm, ktorých dno vystelieme papierom na pečenie. Pečieme 10 minút v rúre zohriatej na 180°C. Po upečení necháme vychladnúť vo forme, následne vyberieme a opatrne stiahneme papier.

  3. 3

    Na plnku uvaríme na malé kocky pokrájané jablká s troškou vody, cukrom, citrónovou šťavou, voňavým korením do mäkka, ale aby držali tvar (cca 10 minút). Do uvarených jabĺk vmiešame Zlatý klas rozmiešaný s 2-3 PL vody, premiešame a necháme minútu prevariť.

  4. 4

    Spodný korpus potrieme džemom (mne sa najviac hodí chuťovo marhuľový, ale pokojne podľa chuti), rovnomerne rozdelíme a mierne utlačíme jablkovú plnku a prikryjeme druhým korpusom, ktorý sme tiež potreli džemom. Jemne pritlačíme.

  5. 5

    Ozdobíme podľa chuti a fantázie. Ja som dnes zvolila iba dekoratívny posyp práškovým cukrom.

    Jednoduchá svieža jablková torta - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Že lenivá gazdinka, haha To nemyslíš vážně, bo lenivost si představuji úúplně jinak. Recept se mi líbí, torta je jistě chutná, ale i velmi fotogenická. V jednoduchosti je krása! Jsi šikulka! S chutí bych dala testovací vzoreček.