Tuniakové rizoto

Jednoduchá ryža s tuniakom

Autor receptu: ryzasos

Tento recept na tuniakovo-ryžový pokrm je perfektným riešením, keď si chcete pripraviť chutnú večeru bez starostí a s maximálnym využitím toho, čo máte doma.* Príprava trvá menej ako 40 minút, používa jednoduché ingrediencie a výsledkom je ryža plná chuti s domáckym nádychom, ktorý si každý zamiluje.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do veľkej panvice pridajte scedený olej z Calvo tuniaka a zohrejte ho na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a papriku. Restujte niekoľko minút za častého miešania, kým nezačnú hnednúť. Tento krok je kľúčový pre rozvinutie základnej chuti jedla.
  2. Pridajte ryžu SOS Long a opekajte niekoľko minút.
  3. Potom prilejte biele víno a miešajte, kým sa alkohol nevyparí.
  4. Zalejte veľmi horúcim rybím vývarom. Nepridávajte ho studený, pretože by to spomalilo proces varenia. Dochuťte soľou, čiernym korením a šafranom.
  5. Keď je ryža takmer uvarená (niekoľko minút pred koncom varenia), pridajte väčšinu tuniaka a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo bez toho, aby ste porušili štruktúru zrna ryže. Časť tuniaka si nechajte na finálne ozdobenie.
  6. Dovarenú ryžu podávajte v hlbokých tanieroch ozdobené zvyšným tuniakom a petržlenovou vňaťou.