Tuniakové rizoto
Jednoduchá ryža s tuniakom
Autor receptu: ryzasos
Tento recept na tuniakovo-ryžový pokrm je perfektným riešením, keď si chcete pripraviť chutnú večeru bez starostí a s
maximálnym využitím toho, čo máte doma.* Príprava trvá menej ako 40 minút, používa jednoduché ingrediencie a výsledkom je
ryža plná chuti s domáckym nádychom, ktorý si každý zamiluje.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do veľkej panvice pridajte scedený olej z Calvo tuniaka a zohrejte ho na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a papriku. Restujte niekoľko minút za častého miešania, kým nezačnú hnednúť. Tento krok je kľúčový pre rozvinutie základnej chuti jedla.
- Pridajte ryžu SOS Long a opekajte niekoľko minút.
- Potom prilejte biele víno a miešajte, kým sa alkohol nevyparí.
- Zalejte veľmi horúcim rybím vývarom. Nepridávajte ho studený, pretože by to spomalilo proces varenia. Dochuťte soľou, čiernym korením a šafranom.
- Keď je ryža takmer uvarená (niekoľko minút pred koncom varenia), pridajte väčšinu tuniaka a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo bez toho, aby ste porušili štruktúru zrna ryže. Časť tuniaka si nechajte na finálne ozdobenie.
- Dovarenú ryžu podávajte v hlbokých tanieroch ozdobené zvyšným tuniakom a petržlenovou vňaťou.