Paella

Jednoduchá paella s morskými plodmi

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Čo môže pripomenúť príjemnú dovolenku v Španielsku viac, ako čerstvá a voňavá paella?* Vyčarujte si španielsku atmosféru priamo u vás doma, a to do pol hodinky. Táto jednoduchá paella s morskými plodmi vám ulahodí, poďte ju vyskúšať. Je skutočne nenáročná na prípravu a tá si vyžaduje iba zopár surovín.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hlbokej panvici na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme opláchnutú ryžu, dve minúty ju popražíme na cibuľke a potom zalejeme 600 ml vývaru. Ryžu osolíme a okoreníme, pridáme aj lúpané krájané paradajky.
  3. Paellu varíme zakrytú približne 10 minút.
  4. Potom do nej pridáme rozmrazené morské plody, prelisované strúčiky cesnaku, šťavu z 1/2 citróna alebo 1 limetky a v prípade potreby ešte 100 ml vývaru.
  5. Paellu párkrát premiešame a odokrytú varíme ešte 8-10 minút. Ozdobíme na kolieska nakrájaným pórom, prípadne jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.