Paella
Jednoduchá paella s morskými plodmi
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Čo môže pripomenúť príjemnú dovolenku v Španielsku viac, ako čerstvá a voňavá paella?* Vyčarujte si španielsku atmosféru
priamo u vás doma, a to do pol hodinky. Táto jednoduchá paella s morskými plodmi vám ulahodí, poďte ju vyskúšať. Je
skutočne nenáročná na prípravu a tá si vyžaduje iba zopár surovín.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V hlbokej panvici na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- Pridáme opláchnutú ryžu, dve minúty ju popražíme na cibuľke a potom zalejeme 600 ml vývaru. Ryžu osolíme a okoreníme, pridáme aj lúpané krájané paradajky.
- Paellu varíme zakrytú približne 10 minút.
- Potom do nej pridáme rozmrazené morské plody, prelisované strúčiky cesnaku, šťavu z 1/2 citróna alebo 1 limetky a v prípade potreby ešte 100 ml vývaru.
- Paellu párkrát premiešame a odokrytú varíme ešte 8-10 minút. Ozdobíme na kolieska nakrájaným pórom, prípadne jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.