Mandarínkový zákusok
Mandarínkový zákusok

Jednoduchá nedeľná piškóta s mascarpone a vaječným likérom

lemonova - fotkalemonova, 13. decembra 2021
Jednoduchá nedeľná piškóta s mascarpone a vaječným likérom
Foto: lemonova

Opäť niečo pre nás, ktorí nestíhame :-) Toto množstvo je na veľkosť menšieho štvorcového plechu, čiže je asi polovičnou verziou oproti bežnému plechu. Zobraziť celý popisOpäť niečo pre nás, ktorí nestíhame :-) Toto množstvo je na veľkosť menšieho štvorcového plechu, čiže je asi polovičnou verziou oproti bežnému plechu. Obmenila som pôvodný recept a vyskúšala pridať vaječný likér. Ak máte jeho chuť radi, vyskúšajte.

16
porcií
60 minút
príprava
15 - 18 minút
na 160 °C

Suroviny

120 g
štipka
100 g
3 ks
2 PL
1 PL
Krém:
250 g
125 ml
2 PL
1 ks
Poleva:
50 g
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Oddeľte si bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte sneh.

  2. 2

    K žĺtkom pridajte cukor a vymiešajte do peny. Pridajte olej a vaječný likér a dobre spolu ešte vymiešajte.

  3. 3

    Pridajte preosiatu múku so štipkou soli, dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo a napokon veľmi jemne vmiešajte sneh. Cesto vylejte na maslom vymastený a krupicou vysypaný plech.

  4. 4

    Tomuto cestu by malo stačiť cca 15 - 18 min pri teplote 160 °C. Samozrejme, treba urobiť starý známy test špajdľou. Po vychladnutí na izbovú teplotu poukladajte na korpus mandarínky. Netreba ich nechať odkvapkať, práve naopak, pokojne cesto aj trochu polejte šťavou z kompótu.

  5. 5

    Na krém vyšľahajte najprv smotanu s vanilkovým cukrom, mascaropne vymiešajte s práškovým cukrom a potom ich jemne spojte. Navrstvite na mandarínky. Bude to trošku babračka, ale s trochou trpezlivosti to zvládnete :-)

  6. 6

    Napokon pripravte polevu z cukru a vaječného likéru. Likér pridávajte postupne: najprv asi lyžicu a pol, potom už pridávajte opatrne, aby poleva príliš nezredla. Polevu naneste na zákusok a nechajte chvíľu odpočívať v chlade. Ešte lepší bude na druhý deň.

Diskusia k receptu

haji
Příjemný recept, zajímavá poleva. S radostí bych ochutnala vzoreček ke kafíčku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia