Jednoduchá kuracia polievka fotorecept

cesminazCesminaz, 35 ročná žena, madarsko, 15. júna 2017 17:31
Ďalšie jej recepty »

Jednoduchá kuracia polievka (fotorecept)Foto: cesminaz

Občas aj v týchto letných dňoch dobre padne za tanier horúcej polievky :-)

Suroviny

2 ks
4 ks
1 ks
za hrsť
50-100 ml (alebo cestoviny orzo)
2-2,5 l na podliatie
podľa chuti
podľa chuti
7-8 ks
2-3 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si 2 horné kuracie stehná, ja tu mám aj s chrbtovou časťou. Ďalej zo 4 stredné mrkvy a 1 veľkú cibuľu. Stehná som prekrojila na polovicu, to aby sa rýchlejšie uvarili. Mrkvu si nastrúhame na veľkých slzách a cibuľu len zakrojíme, aby sa vyvarila chuť. Následne mäso a cibuľu dáme do hrnca, pridáme 7-8 guliek celého č. korenia, trocha celej rasce a 2 bobkové listy. Zalejeme s 2 l vody, osolíme a necháme pomaly variť, kým mäso nezmäkne. Na začiatku varenia sa zvykne vytvoriť pena - tú zvyknem sitkom pozbierať, aby sa od nej polievka potom nezakalila...

    Jednoduchá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je mäso už uvarené (nie rozvarené), vyberieme ho z polievky a odštipkáme ho dole z kostí.

    Jednoduchá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne pridáme nastrúhanú mrkvu a aj poštipkané mäso a necháme cca 10 minut povariť. Potom pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a za 0,5-1dl slovenskej ryže/Orzo. Ak treba, tak osolíme. Polievku varíme cca ďalších 10 minut, kým nám cestovina tiež zmäkne.

    Jednoduchá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polievka je veľmi ľahká, ale chuťovo príjemná a chutná :-)

    Jednoduchá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist