Jednoduchá kuracia polievka fotorecept
Foto: cesminaz
Občas aj v týchto letných dňoch dobre padne za tanier horúcej polievky :-)
Suroviny
2 ks |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
za hrsť |
|
50-100 ml (alebo cestoviny orzo) |
|
2-2,5 l na podliatie |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
7-8 ks |
|
2-3 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si 2 horné kuracie stehná, ja tu mám aj s chrbtovou časťou. Ďalej zo 4 stredné mrkvy a 1 veľkú cibuľu. Stehná som prekrojila na polovicu, to aby sa rýchlejšie uvarili. Mrkvu si nastrúhame na veľkých slzách a cibuľu len zakrojíme, aby sa vyvarila chuť. Následne mäso a cibuľu dáme do hrnca, pridáme 7-8 guliek celého č. korenia, trocha celej rasce a 2 bobkové listy. Zalejeme s 2 l vody, osolíme a necháme pomaly variť, kým mäso nezmäkne. Na začiatku varenia sa zvykne vytvoriť pena - tú zvyknem sitkom pozbierať, aby sa od nej polievka potom nezakalila...
-
2
Keď je mäso už uvarené (nie rozvarené), vyberieme ho z polievky a odštipkáme ho dole z kostí.
-
3
Následne pridáme nastrúhanú mrkvu a aj poštipkané mäso a necháme cca 10 minut povariť. Potom pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a za 0,5-1dl slovenskej ryže/Orzo. Ak treba, tak osolíme. Polievku varíme cca ďalších 10 minut, kým nám cestovina tiež zmäkne.
-
4
Polievka je veľmi ľahká, ale chuťovo príjemná a chutná :-)
Ja by som mrkvu podusila na oleji (moze byť aj cibuľa), aby sa lepšie uvoľnil betakarotén z mrkvy.
Inšpirovala si ma, ďakujem.