Jednoduchá grilovaná zelenina (fotorecept)

Autor receptu: katka78

Nenáročná príprava z ľahko dostupných surovín.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, uložíme na vymastený plech, posypeme korením na americké zemiaky a upečieme takmer domäkka.
  2. Zeleninu nakrájame a na grilovacej panvici postupne z oboch strán opečieme. Baklažán podľa veľkosti krájame buď na kolieska (ak je väčší), alebo na plátky pozdĺžne (ak je menší, ako som mala aj ja).
  3. Cukinu a cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak môže byť aj vcelku.
  4. Zeleninu postupne vrstvíme na zemiaky.
  5. Podlejeme trochou vývaru (alebo vína), môžme pridať vetvičku rozmarínu a na 10 minút vložíme do rúry (cca 200°C), aby sa chute prepojili. Tento krok však môžme úplne vynechať a zeleninu priamo servírovať. V takom prípade ale musia byť zemiaky upečené úplne.
  6. Servírujeme posypané strúhaným parmezánom.