Jednoduchá grilovaná zelenina (fotorecept)
Autor receptu: katka78
Nenáročná príprava z ľahko dostupných surovín.
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, uložíme na vymastený plech, posypeme korením na americké zemiaky a upečieme takmer domäkka.
- Zeleninu nakrájame a na grilovacej panvici postupne z oboch strán opečieme. Baklažán podľa veľkosti krájame buď na kolieska (ak je väčší), alebo na plátky pozdĺžne (ak je menší, ako som mala aj ja).
- Cukinu a cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak môže byť aj vcelku.
- Zeleninu postupne vrstvíme na zemiaky.
- Podlejeme trochou vývaru (alebo vína), môžme pridať vetvičku rozmarínu a na 10 minút vložíme do rúry (cca 200°C), aby sa chute prepojili.
Tento krok však môžme úplne vynechať a zeleninu priamo servírovať. V takom prípade ale musia byť zemiaky upečené úplne.
- Servírujeme posypané strúhaným parmezánom.