Jeden kusok nestačí alebo stehienka na ktoré nezabudnemfotorecept

feva - fotkafeva, 22. novembra 2011
Jeden kusok nestačí alebo stehienka na ktoré  nezabudnem(fotorecept)
Foto: feva

Tento recept som objavila vďaka mojej sestre .Keďže mi kuriatko na tento spôsob veľmi chutilo tak som sa rozhodla že ho Zobraziť celý popisTento recept som objavila vďaka mojej sestre .Keďže mi kuriatko na tento spôsob veľmi chutilo tak som sa rozhodla že ho vyskúšam pripraviť v nedeľu na obed. Všetko šlo ako po masle . Keď nastal čas obeda kuriatko bolo ešte veľmi teple tak som svoju porciu odložila bokom nech vychladne kým umyjem riad aké bolo moje prekvapenie keď som namiesto obeda našla prázdny tanier a otca zo slovami to bolo to výborné ani nevieš o čo si prišla :0) .

5
porcií
30 minút
príprava
1,30 minút
na 190 °C

Suroviny

  celé (asi 1,2 až 1,5 kg)
10 dkg
50 g mäkké
1 kus
priloha:
  (malá)
  neolúpaný
 podla potreby
 - pouzila som suseny




Postup

  1. 1

    Môžeme použiť kuriatko v celku alebo ho naporcovať ako som to urobila aj ja.

  2. 2

    Pripravíme si plnku ktorá pozostáva z nadrobno nakrájaného moravského masa , citrónovej kôry, masla a tymianu trochu osolíme najlepšie na koniec keďže moravské mäso je celkom slane a pekne vymiešame . Vznikne nám krémová hmota ktorú plníme pod kožu kuriatka .

    Jeden kusok nestačí alebo stehienka na ktoré  nezabudnem(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    medzi tým si dám na par minút predvariť zemiačiky z citrónom

    Jeden kusok nestačí alebo stehienka na ktoré  nezabudnem(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymastíme si plech a pouklame naň kuriatko predvarene zemiačky (mozme posipat rozmarínom a tymianom ) a cviklu ktorú sme zabalili do alobalu poliali olivovým olejom , balzamikom , osolili a môžme dať piecť .

    Jeden kusok nestačí alebo stehienka na ktoré  nezabudnem(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme asi 1 a pol hodinky a môžme podavat želam dobre chutnanie :0)

    Jeden kusok nestačí alebo stehienka na ktoré  nezabudnem(fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

pacik
Skvelé, hlavne pre tú pečenú červenú repu, vyskúšam :-)
mijaita
luxusnííííííí ! Bude změna, těším se !
evas13
Kuriatko môžem akejkoľvek forme, tak prečo nie toto tvoje exclusiv kura.
evilauri
To musi byt vyborne, tiez by som sa chcela opytat, to moravske je udene?
janocka84
Vyborny receptik. Mozem sa spytat, ako sa to pod kozu plni? Ked sa to plni tak sa koza neuvolni? Urcite vyskusam :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia