Jeden kusok nestačí alebo stehienka na ktoré nezabudnem(fotorecept)

Autor receptu: feva

Tento recept som objavila vďaka mojej sestre .Keďže mi kuriatko na tento spôsob veľmi chutilo tak som sa rozhodla že ho vyskúšam pripraviť v nedeľu na obed. Všetko šlo ako po masle . Keď nastal čas obeda kuriatko bolo ešte veľmi teple tak som svoju porciu odložila bokom nech vychladne kým umyjem riad aké bolo moje prekvapenie keď som namiesto obeda našla prázdny tanier a otca zo slovami to bolo to výborné ani nevieš o čo si prišla :0) .

5
porcií
30 minút
príprava
1,30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Môžeme použiť kuriatko v celku alebo ho naporcovať ako som to urobila aj ja.
  2. Pripravíme si plnku ktorá pozostáva z nadrobno nakrájaného moravského masa , citrónovej kôry, masla a tymianu trochu osolíme najlepšie na koniec keďže moravské mäso je celkom slane a pekne vymiešame . Vznikne nám krémová hmota ktorú plníme pod kožu kuriatka .
  3. medzi tým si dám na par minút predvariť zemiačiky z citrónom
  4. Vymastíme si plech a pouklame naň kuriatko predvarene zemiačky (mozme posipat rozmarínom a tymianom ) a cviklu ktorú sme zabalili do alobalu poliali olivovým olejom , balzamikom , osolili a môžme dať piecť .
  5. Pečieme asi 1 a pol hodinky a môžme podavat želam dobre chutnanie :0)