Jaternica v lístkovom ceste s kapustovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Jaternice opečieme na oleji zo všetkých strán.
  2. Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na 4 časti. Na každú časť položíme plátok oravskej slaniny a opečenú jaternicu. Jaternicu zabalíme, povrch lístkového cesta potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 °C dozlatista.
  3. Kapustové pyré: Kapustu podusíme na cibuľovom základe aj s koreninami, ktoré potom odstránime. Všetko rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme. Ak sa nám zdá pyré husté, zriedime ho vývarom.
  4. Zemiakové knedličky: Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme polohrubú múku, soľ, vytvarujeme knedličky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode 5 minút. Podávame k jaternici v lístkovom ceste s kapustovým pyré.