Jaternica v lístkovom ceste s kapustovým pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup- Jaternice opečieme na oleji zo všetkých strán.
- Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na 4 časti. Na každú časť položíme plátok oravskej slaniny a opečenú jaternicu. Jaternicu zabalíme, povrch lístkového cesta potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 220 °C dozlatista.
- Kapustové pyré: Kapustu podusíme na cibuľovom základe aj s koreninami, ktoré potom odstránime. Všetko rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme. Ak sa nám zdá pyré husté, zriedime ho vývarom.
- Zemiakové knedličky: Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme polohrubú múku, soľ, vytvarujeme knedličky, ktoré varíme v osolenej vriacej vode 5 minút. Podávame k jaternici v lístkovom ceste s kapustovým pyré.
|