Jarné karfiolové rezne (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Toto jedlo robievam z prvého jarného karfiolu, ktorý rozoberiem na ružičky, uvarím do mäkka, rozdrvím na kašu drvičom na zemiaky s trochou vody, v ktorej sa karfiol varil. Pripravím si hustejšie cesto z vajca,mlieka a múky, do ktorého pridám kašu, prášok do pečiva, okorením, osolím, pridám zelenú vňať z jarnej cibuľky, petržlenovú vňať a dobre premiešam. Masu zahustím strúhankou, nechám odstáť a cesto vysmážam do zlatista ako rezne. Podávam s novými zemiakmi na petržlene.
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút na 100 °C |
Postup
- Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky a uvaríme do mäkka v osolenej vode.
- Uvarený karfiol scedíme a...
- ...do hrnca dáme časť vody, v ktorej sa varil karfiol...
- ...pridáme do nej uvarené ružičky karfiolu a rozdrvíme ich na kašu pomocou drviča na zemiaky.
- Petržlenovú vňať posekáme na drobno.
- Pripravíme si muškátový kvet a ostatné koreniny.
- Pokrájame na jemno zelenú vňať jarnej cibuľky.
- Očistíme si cibuľu a cesnak
- Cibuľu pokrájame na drobno a orestujeme ju na oleji do sklovita, necháme ju vychladnúť.
- Do misy rozbijeme vajce, osolíme a...
- ...rozšľaháme s mliekom, ...
- ...pridáme múku a...
- ...vymiešame aj s práškom do pečiva na hladké husté cesto, do ktorého...
- vmiešame karfiolovú kašu.
- Pridáme muškátový kvet,...
- ... mleté biele korenie, kurkmu, zelenú vňať jarnej cibuľky, petržlenovú vňať, orestovanú cibuľu...
- ...majoránku, prelisovaný cesnak strúhanku a dobre premiešame, necháme odstáť a naberačkou vkladáme...
- karfiolovú masu do rozpáleného oleja a vysmážame z oboch strán do zlatista ako rezne.
- Podávame horúce s novými zemiakmi na petržlene s paradajkami.