Jarné karfiolové rezne (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Toto jedlo robievam z prvého jarného karfiolu, ktorý rozoberiem na ružičky, uvarím do mäkka, rozdrvím na kašu drvičom na zemiaky s trochou vody, v ktorej sa karfiol varil. Pripravím si hustejšie cesto z vajca,mlieka a múky, do ktorého pridám kašu, prášok do pečiva, okorením, osolím, pridám zelenú vňať z jarnej cibuľky, petržlenovú vňať a dobre premiešam. Masu zahustím strúhankou, nechám odstáť a cesto vysmážam do zlatista ako rezne. Podávam s novými zemiakmi na petržlene.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky a uvaríme do mäkka v osolenej vode.
  2. Uvarený karfiol scedíme a...
  3. ...do hrnca dáme časť vody, v ktorej sa varil karfiol...
  4. ...pridáme do nej uvarené ružičky karfiolu a rozdrvíme ich na kašu pomocou drviča na zemiaky.
  5. Petržlenovú vňať posekáme na drobno.
  6. Pripravíme si muškátový kvet a ostatné koreniny.
  7. Pokrájame na jemno zelenú vňať jarnej cibuľky.
  8. Očistíme si cibuľu a cesnak
  9. Cibuľu pokrájame na drobno a orestujeme ju na oleji do sklovita, necháme ju vychladnúť.
  10. Do misy rozbijeme vajce, osolíme a...
  11. ...rozšľaháme s mliekom, ...
  12. ...pridáme múku a...
  13. ...vymiešame aj s práškom do pečiva na hladké husté cesto, do ktorého...
  14. vmiešame karfiolovú kašu.
  15. Pridáme muškátový kvet,...
  16. ... mleté biele korenie, kurkmu, zelenú vňať jarnej cibuľky, petržlenovú vňať, orestovanú cibuľu...
  17. ...majoránku, prelisovaný cesnak strúhanku a dobre premiešame, necháme odstáť a naberačkou vkladáme...
  18. karfiolovú masu do rozpáleného oleja a vysmážame z oboch strán do zlatista ako rezne.
  19. Podávame horúce s novými zemiakmi na petržlene s paradajkami.