Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong fotorecept

pusta - fotkapusta, 8. novembra 2013
Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept)
Foto: pusta

Recept som našla na jednom japonskom webe, zapáčil sa mi, odskúšala som ho. Tento čokoládový mramorovaný chlebíček je pripravený Thang Zhong technologiou, je Zobraziť celý popisRecept som našla na jednom japonskom webe, zapáčil sa mi, odskúšala som ho. Tento čokoládový mramorovaný chlebíček je pripravený Thang Zhong technologiou, je mimoriadne chutný, nadýchaný, ľahučký, je viac dní vláčny a čerstvý ako v deň pečenia, podáva sa k čaju alebo ku káve, je vhodný na raňajkky i v priebehu dňa ku kávičke, tiež ako sladké pohostenie.

240 minút
príprava
25 minút
na 200 (horný) °C

Suroviny

cesto:
300 g alebo extra špeciál 00 hladká múka
24 g
75 g
120 ml
21 g
30 g
4 g
30 (ale nerozpustené)
čokoládový krém:
8 g
8 g
8 ml
na potretie:
1 ks
1 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Pripravila som Thang Zhong - recept som pridala na Varechu.sk 04.11.2013: http://varecha.pravda.sk/recepty/thang-zhong-japonska-technologia-pecenia-fot/45974-recept.html

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy som preosiala múku a sušené mlieko.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som práškový cukor a soľ.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si čokoládový krém dôkladným zmiešaním holandského kakaa, práškového cukru a studenej vody.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Suché prísady som zmiešala a do vyhĺbenej jamky som namrvila čerstvé droždie.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zaliala som ho časťou vlažného mlieka a nechala vykysnúť kvások - asi 15 minút.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som Thang Zhong a za postupného pridávania mlieka som všetko dôkladne spracovala rukami...

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na hladké pružné cesto - asi 20 minút.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    K spracovanému cestu som až teraz pridala zmäknuté maslo, pokrájané na kocky a miesila som poctivo dovtedy, kým sa do cesta nezapracovalo úplne.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Cesto som na doske vytvarovala na valec , ktorý som rozdelila na dve časti a to na 3/4-tiny a 1/4-tinu.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Do mennšej časti som dôkladne zapracovala pripravený čokoládový krém, z oboch častí som vytvarovala guľu ...

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ... a každú osobitne som vložila do jemne pomúčenej nádoby, ktoré som dala prikryté fóliou do trúby vyhriatej na 50 stupňov C kysnúť na 1 hodinu.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Obe vykysnuté cestá som na jemne pomúčenej doske len zľahka znovu prepracovala a dlaňami sploštila asi o 1/3-tinu. Prikryla som ich čistou utierkou a nechala ešte kysnúť asi 15 minút.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Tmavé cesto som rozvaľkala na veľkosť 12x16 cm do oválu a svetlé cesto do obdĺžnika o veľkosti 14x35 cm.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Na svetlé cesto som položila ovál tmavého cesta, prešla som po ňom valčekom, aby sa obe spojili.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Zhora som cesto preložila do stredu,...

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    ..to isté som spravila z dola tak, aby sa v strede obe časti preloženého cesta stretli.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    V tomto mieste, teda v strede, som cesto opäť preložila, teraz na polovicu.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Preložené cesto som rozvaľkala na hrúku 1 cm, otočila o 90 stupňov do prava a celé prekladanie som zopakovala ešte raz a znovu som cesto rozvaľkala na obdĺžnik na hrúbku 1 cm. - vid v postupe bod 14 až 18.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Potom som cesto zdola nahor stočila na tesno do rolády, ktorú som rozdelila ostrým nožom na 3 približne rovnaké časti.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 20
  21. 21

    Malý pekáčik som vystlala pečiacim papierom, na ktorý som vložila všetky 3 roládky tesne vedľa seba a nechala som ich znovu nakysnúť prikryté fóliou v trúbe vyhriatej na 50 stupňov C - 1 a 1/2 hodiny.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 21
  22. 22

    Vaječný žĺtok som zmiešala s mliekom a štipkou soli a potrela som 2x vykysnuté roládky v pekáčiku.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 22
  23. 23

    Piekla som v trúbe vyhriatej na 200 stupňov 25 minút. Ak by povrch rýchlo hnedol, treba prikryť pečiacim papierom na vrchu. Počas pečenia sa roládky pekne spoja a vznikne typický tvar - Japonského čokoládového chlebíčka s mramorovaním, ktorý má jemný hnedý chrumkavý povrch a vo vnútri je veľmi ľahučký, nádýchaný s dierkovanou štruktúrou a má vynikajúcu chuť. Výhodou pečenia Thang zhong technológiou je, že chlebíček zostane viac dní vláčny a čerstvý.

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 23
  24. 24

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček som nechala úplne vychladnúť, priečne som ho nakrájala ostrým nožom na plátky o šírke asi 1 cm a uložila na podnos.. Trošku je náročný na postup spracovania i na čas, avšak odmenou bude úžasné ľahké sladké pečivo typického tvaru s početnými dierkami, veľmi jemné a vyinkajúcej chuti

    Japonský mramorovaný čokoládový chlebíček Thang Zhong (fotorecept) - obrázok 24

Diskusia k receptu

sracz
... voňavá a zaiste aj véééľni chutná "vábnička" pre "slabých, dôverčivých a naivných" príslušníkov "silnejšieho pohlavia", milá @pusta a mňa si si už aj týmto Tvojim "sladkým pokušením opantala"!!! ... ale prosím si, k bohato plnému tanierU s ním, aj aspoň "kriegel" horúceho "kakajíčka"!
methi
Fiha, vyzera to pracne, ale velmi dobre.
tetrisss
Uuuha, to vyzera uzasne, urcite vyskusam, som velmi zvedava na tu cudnu hmotu :)
valeri
škoda, že už mám zamiesené cesto na krehké rožky, inak by som sa určite pustila do tohto, vyzerá to vééééééééééééééééľmi dobre.
eviana
Nádherné pečivko, už na pohľad ľahučké a chutné @pusta milá si zrobila... vedia tí japonci ale vymýšľať :) A Ty zasa fajne piecť... krásne zrozumiteľný recept tiež veľmi chválim aj skvelý fotopostup... a naozaj ma to láka vyskúšať, preto ukladám do KK a hviezdy všetky rada dám :)
pusta
milýv@sracz - ferikém drágám, nič mi nevrav, vy príslušníci silnejšieho pohlavia milujete takéto sladké vábničky z rúk našich :D, aj ked ste "mäskoví", predsa ste len maškrtníci naši, čo vedia dobré oceniť :-)
aj môjmu najlepšiemu priateľovi dávam vždy k tomu kriegeľ kakaa, inak ho musí mať každé ráno - všetko ostatné až potom :-)
tak aj tebe, ako aj jemu, vdačne dám bohato plný tanier tohto sladkého pokušenia, ktorým som vás oboch opantala :-))))) - moji drahí "sladkí chlapci":-)
pusta
@methi , hej je to pracné, ale tá námaha stojí za to :-)
bohate sa ti odmení za vynaložené úsilie.
dakujem.
ancicka
Vieš pusta,túto technologiu pečenia robila už moja babka.Ona netušila ani ako japonci pečú a takto koláč nám robila.Tak isto zaniešala do jedneho kusku cesta kakao ,ktoré zriedila s vodou a spojila svetlé s tmavým.K tomu ešte roztrusila hrozienka a stočila.Takto robila aj moja mama.Podľa mňa nieje to nič prevratné.Jedine že spomínaš nejakú japonskú ingredienciu..Verím ,že takto podobne robieva veľa varechačiek.
pusta
@tetrisss , som veľmi rada, že som tú "divnú hmotu" - Thang Zhong" vyskúšala a veľmi ma poteší ak vyskúšaš aj ty :-)
vyskúšala som ju vo viacerých receptoch a pochopila som na vlastnej skúsenosti, prečo je táto japonská technológia taká uznávaná v pekárenstve vo svete a pečivo s ňou pečené je všade tak obľúbené.
dakujem.
pusta
@ancicka , nielen tvoja babka, ale aj moja babka, mama, aj ja sama a mnohí iní sme tak robili a ako píšeš, nikto z nás ani len netušil o tejto japonskej technologii vôbec nič - lenže - lenže ani nikto z nás nepoužil Thang Zhong - a to ti zrejme uniklo :-)
Thang Zhong je tá kašička v bode č. 1 - a tá je podstatná, to je práve tá vecička, ktorá to robí a dobyla si celý svet v pekárenstve :-)
elef
krasny cokoladovy chlebik,musim urobit,syn sa bude aj za usami oblizovat,u mna za 5*nemam s tym problem,kedze sa tu chodim inspirovat :)
pusta
@eviana , hej, tí Japonci niečo vedia, nie na darmo to prevzala ihned pekárčina v Ázii, následne v celom svete a teraz prežíva svoj boom aj strednej Europe.
vyskúšala som, je to pravda, čo sa o technologii Thang Thong píše, môžem potvrdiť vlastnou novou skúsenosťou, preto som sa o ňu podelila - a poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
pečivo je neskutočne ľahké, nadýchané s početnými dierkami a hlavne - zostane vláčne, hebké a čerstvé i viac dní ako v deň pečenia a to je práve to prevratné :-)
dakujem za úžasné uznanie, uloženie do kk i za všetky hviezdičky od teba.
pusta
@valeri , pravda - vyzerá to dobre, aj to je veeeeeeeeeeeľmi dobré.
však sama m i potom povieš, ked vyskúšaš :-)))))
dakujem ti za krásne hodnotenie.
pusta
@elef , som rada, že ty nemáš problém s Thang Zhong technologiou :D
poteší ma, ak spravíš a som presvedčená, že tvoj syn sa bude oblizovať aj za ušami :-)))))
dakujemn ti za ocenenie, za pochvalu i 5*****
hannah22
teším sa a verím že poteším rodinu novým dobrým koláčikom... 5*... :))
ursula4
piekla som tento koláčik,je dobrý.Chcem ale upozorniť na veľké množstvo kakaovej hmoty.Ja som robila z predpisaného množstva kakaa a cukru,ale vody som dala 3ml a aj tak toho bolo veľa
pusta
@ursula4 , ja sama som už už chcela pridať viac vody, ale ked som naozaj dôkladne rozmiešala, išlo to ťažšie, o niečo dlhšie, ako som zvyknutá, ale išlo. tvoja pripomienka je však na mieste, tých pár ml vody navyše pomôže, ale hmota má byť taká hustá. pomohla si aj menej skúseným :-)
som rada, že si tento koláčik piekla a bol dobrý :-)
dakujem ti za odskúšanie a potešujúcu správu.
ywett
5***** krásne pečivo, ja tiež rada pečiem mramorové, ale takéto som ešte neskúšala...ukladám pre inšpiráciu do mojej kk:)
pusta
@ywett , je krásne a úžasne chutí, tá jemná nadýchaná ľahkosť cesta s početnými dierkami a čerstvosť i niekoľko dní, ktorá je rovnaká ako v deň pečenia - to ma oslovilo a zároveň dostalo.
teší ma, že si si uložila pre inšpiráciu do kk.
dakujem za uloženie do kk i 5*
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Vďaka za ďalšiu inšpiráciu s Thang Zhong. Všetky tvoje recepty s touto technológiou som si uložila. Škoda, že nie je na teba e-mail, rada by som si s tebou vymieňala skúsenosti.
pusta
@goe , som rada, že ťa zaujal Thang Zhong a že si si uložila všetky moje receptíky s touto technologiou.
skúsenosti si môžeme vymieňať a spravím to veľmi rada. môj e-mail som ti poslala v TS :-))))
dakujem ti.
dusan95843
Dnes mal u nás premiéru tento fantastický , jemný nadýchaný chlebíček. Je výborný ako všetky recepty pečené touto technológiou od teba . Som rád, že si sa s nami o tento super recept podelila. Ďakujem a teším sa na ďalšie podobné recepty.
pusta
@dusan95843 , som rada, že tento fantastický, jemný nadýchaný chlebíček mal u vás dnes premiéru.
teší ma, že všetky recepty odo mňa považuješ za výborné.
mám aj dalšie vynikajúce recepty - budeš sa mať na čo tešiť :-)
rada sa o ne podelím.
dakujem za úžasnú správu.
pusta
@concord , nie, recept na tom japonskom webe nebol v slovenčine, bol v angličtine, dala som si tú námahu a preložila som ho do slovenčiny.
kukulienka71
@pusta ,dnes spm piekla tento japonský chlebík,ale z receptu na ten neplnený,čo tu máš tiež,tento som spozorovala až teraz:-)mala som v pláne robiť s kakaovou plnkou,tú má dcéra rada.Ja som vyvaľkala tie 4 podlhovasté placky a na tie som v tenkej vrstve nasypala a uhladila kakaový prášok s práš.cukrom,bez tuku.idím,ty tu máš iný spôsob,dá sa všelijak,hlavne,že výsledok stojí za to.A to fakt stojí!!Koláč je fantastický,nevieme sa ho dojesť,patrí ti veľká vďaka.Príprava je síce náročnejšia,ale dá sa.Prikladám fotky mojeho koláča,inak to sem neviem dať,len linkom na moju Fb stránku  www.facebook.com/photo.php?fbid=10201066345412078&l=...
 www.facebook.com/photo.php?fbid=10201066356172347&l=...
mesiar50
Gratulujem kukulienka71.Spravila si excelentný koláčik.


pusta
@kukulienka71 , teším sa úprimne s tebou a blahoželám ti!!!
môžeš plniť čímkoľvek podľa vlastnej chuti a Thang Zhong môžeš použiť do akéhokoľvek kysnutého cesta, na sladko či na slano, aj nášho, čo najmä v období Vianoc príde veľmi vhod, najmä, ak chceš, aby tvoje diela boli dlho čerstvé ako v deň pečenia:-)
dakujem ti za úžasnú správu a naozaj sa veľmi teším sa s tebou. :D
pusta
@mesiar50 už jedno tvoje nádherné foto pridal, teraz ja skúsim pridať to druhé:



mesiar50
@kukulienka71
Neni čo ďakovať.Rado sa stalo.
Obrázok si musíš dať najprv otvoriť.Koniec linku musí byť jpg.Potom kopírovať a následne vložiť sem do komentov.Alebo dať kopírovať odkaz url obrázku a vložiť.Obrázok si daj najprv na fb.Ten druhý obrázok som nejak prehliadol.Koláčik na ňom je nádherný.Prepáč kedves pusta,že som vbehol do tvojho rcp.
pusta
@mesiar50 - lacikám drágám, ty môžeš a kedykoľvek :-)
dakujem.
pekný zvyšok večera a krásne pohodové Vianoce ti prajem i celej tvojej milej rodinke.
mesiar50
@pusta
Ďakujem milá Ibyke.Tebe a tvojej ctenej rodinke prajem tiež pokojné a krásne vianočné sviatky.
kukulienka71
@pusta ,ďakujem za pochvalu a gratuláciu,musím úprimne priznať,že som nečakala takýto dobrý výsledok,keďže som to robila prvý krát.@mesiar50 ,tvoj návod na vloženie foto použijem,dúfam s úspechom:-)som aj tebe vďačná.Želám vám všetko dobré.
tetrisss



neoddolala som, zase, tentokrat som si vybrala trochu iny recept. Nakolko nie som celkom stotoznena s japonskym prevedenim, tak som recept dodrzala az do mamentu rozdelenia cesta, ked som ho podelila na polovicu, do jednej som dala za misticku dobrot - hrozienka, cokoladu, mandle, orechy a figy, vsetko nasekane nadrobno, do druhej som dala tu kakaovu kasicku, nechala som obe cesta vykysnut, asi 3/4 hodinu, potom som este obe podelila na polovicu a vysulala ako na vianocku zo 4 pruhov, zaplietla, dala na plech, este chvilu podkyslo, natrela zltkom a posypala madlovou drtou. Pecenie podla receptu. Krasne sa zvacsila, to musim este doladit nejakou inou nadobou, no ale vysledok stal za to, jemne, parave cesto, sladka tak akurat, no tak vecer som ju upiekla a rano mi na foto uz ostalo len toto /hehe, aky peky rym/. Dakujem za perfektny recept.
pusta
@tetriss , no to je úžasné, recept je veľmi variabilný a ten nápad s vianočkou zo 4 prameňov skvelý, ingrediencie fantastické :-)
úžasne sa ti chlebíček vydaril. - palec hore(y)
dakujem za úžasnú potešujúcu správu a nádherné foto.
2010
Ja nepeciem ale dnes som videl ( a kupil ) v Japonskej pekarni verziu tohto chleba trochu na sladko ako inspiraciu - zvonku dvojfarebne sezamove semienka, vnutro zelena farba cesta - prifarbene zelenym caj, plus hrozienka obalene v gastanovom pyre :-)


pusta
@2010 , dakuem ti za nádherné foto, ktoré si vložil :-)
s týmto cestom sa dá do slova čarovať chuťovo, náplňou, ingredianciami i farebne. nadýchané, ľahučké a neuveriteľne variabilné.
kukulienka71
@2010 , to vyzerá famózne! a chuť si viem dokonale predstaviť. Minule som piekla koláč s gaštanovým pyré a dala som tam na spestrenie chuti hrozienka, ktoré som namočila do vína. Farbenie zeleným čajom, super nápad!