Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

James Bond rezy fotorecept

jack - fotkajack, 17. marca 2018
James Bond rezy (fotorecept)
Foto: jack

Jednoduchý, rýchly a hlavne dobrý.

30 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
250 g
1 bal
100 ml
100 ml
250 g
1/2 bal
2 zarovnané PL
Na krém:
250 g
2 x 200 ml
2 bal (Crème Olé)
Navrch:
 (alebo čokoládová ryža)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšļaháme s práškovým cukrom a vanilkovým do peny. Potom pomaly prilievame vlažnú vodu a olej.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 3

    Nakoniec už len ručne vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Zamiešame.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 3
  3. 4

    Hlbší a väčší plech (40 × 30 cm) si vystelieme papierom na pečenie, cesto naň vylejeme a upečieme vo vyhriatej rúre.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    KRÉM:Broskyne scedíme a rozmixujeme.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    Vmiešame do nich pudingové prášky. Poriadne rozmiešame, aby nám tam neostali hrčky.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    Šľahačku vyšľaháme do tuha a opatrne vmiešame do nej broskyňovú hmotu.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Pomaly zamiešávame. Krém navrstvíme na vychladnutý plát.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    Vrch ozdobíme čokoládou alebo čok. ryžou. Dáme stuhnúť do chladničky.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    Mne ostalo ešte trochu broskýň,mala som viac,tak som ich poukladala na plát asi o dva rady a zakryla krémom.Tiež to celkom dobre vyzerá.Môžte tak urobiť aj na celý koláč.Len potom broskýň musíte kúpiť viac.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Povedené rezy, určitě výborné a vzhledné, jsi šikulka, milá @Jack ! Hned bych dala testovací vzoreček, dobroty s ovocem miluju. Krásné pozdravení tobě i celé rodině!
jack
@Haji (17.3.2018 10:50)

Ďakujem milá Haji.Od teba vždy komentár poteší.Poslala by som ti,len kde zoženiem poštového holuba:-))) Pekný víkendík prajem.
1x haji
jack
@Strucik (17.3.2018 10:55)

Môžeš si dať rovno celé kilo.Budeš mať sladší a možno šťastnejší život,čo ti prajem z celého srdca.
luss44
môže byť dobrý, nemaslový krém sa mi páči. A cukor sa dá predsa ubrať, ja tak robím skoro vždy, každému ako vyhovuje.
1x jack
jack
@Luss44 (17.3.2018 17:55)

Ďakujem pekne milá Luus44.Ten cukor sa samozrejme ubrať dá,ale tým,že v kréme cukor nie je a broskyne nie sú až tak sladké,tak je to akurát.Vôbec nie je taký sladký ako sa možno zdá.Pekný víkend ešte prajem.
monty469
Tststs, niekto hovoril, ze nepecie, leto sa blizi .......
Kolacik vyzera dobre a ta plnka sa mi paci. Sestricka, dobre si napiekla
1x jack
jack
@Monty469 (17.3.2018 19:33)

Tststs...tak vieš nedá sa odolať ;-) Ale už nabudúce nebudem.Až na Veľkú noc:))) Ďakujem pekne.
uka424
Pekné aj fajnové, len mám otázku: pudingový prášok tam ide nevarený a ani sa to tepelne neupravuje - zostáva teda surový v tom broskyňovom kréme?
1x jack
staja
Koláčik sa mi páči, ale ten puding je tam surový?
1x jack
redakcia
@Uka424 (18.3.2018 07:36)

Áno, tento pudingový prášok netreba variť, krém je teda bez tepelnej úpravy.
1x jack
zitar
Na sviatky sa vždy snažím upiecť niečo, čo sme ešte nemali, niečo nové a tento koláčik sa mi veľmi páči, počká na Veľkú noc, peknú nedeľu prajem
1x jack
jack
@Uka424 (18.3.2018 07:36)

Ďakujem pekne za nahliadnutie.Áno puding je bez varenia.Je vidno v bode 6,že sú len vysypané prášky.
jack
@Staja (18.3.2018 07:44)

Ďakujem ti milá Staja za komentár.Potešil.
jack
@Pilcik @Zitar veľmi pekne Vám ďakujem za nahliadnutie.Teším sa,že Vás recept zaujal a budem rada keď vyskúšate.U nás ostali už len 3 kúsky.:-)))
siisa
Krásny koláčik, sa mi páči, musím upiecť :) Vieš, že keď som ho zbadala, pomyslela som si, že od teba ?
1x jack
jack
@Siisa (18.3.2018 16:52)

Hahaha,Siisa ďakujem ti pekne.Tak čo ti na to poviem,poznáš už môj rukopis.Som rada,a budem ešte radšej keď ho urobíš a priložíš fotečku.Je fakt dobrý určite neoľutuješ.
mitzy
Jackie, prečo sa volajú rezy James Bond? Vyzerajú super :)
1x jack
jack
@Mitzi @Radox1 názov som nechala pôvodný,tak ako som ho našla na nete.Zapáčil sa mi,hoci aj ja som si položila otázku prečo?Ktovie,možno ho jedol :DDD
Ďakujem za nahliadnutie.
orchidea
Zatiaľ som robila len s mandarinkami, páči sa mi tvoj recept, určite vyskúšam...
1x jack
jack
@Mitzy (19.3.2018 19:53)

No vidíš...záhada odhalená :D
staja
Vyskúšala som s marhuľami a chválim, skutočne veľmi chutné, aj keď ma ten názov neoslovil


3x jack, kimlo a haji
jack
@Staja (1.4.2018 17:30)

Waaau super vyzerajú.Aj s marhuľami sú isto chutné.Teším sa,že si koláčik skúsila❤
jack
@Radost (1.4.2018 17:40)

Hahaha @Radost ,áno je len jedna cesta.A uhádla si správne,upiecť:D .No a písala som,že recept je z netu;-)
Budem rada keď skúsiš.A možno aj dáš vedieť či chutil.
1x radost