Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

James Bond rezy fotorecept

jack - fotkajack, 17. marca 2018
James Bond rezy (fotorecept)
Foto: jack

Jednoduchý, rýchly a hlavne dobrý.

30 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
250 g
1 bal
100 ml
100 ml
250 g
1/2 bal
2 zarovnané PL
Na krém:
250 g
2 x 200 ml
2 bal (Crème Olé)
Navrch:
 (alebo čokoládová ryža)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšļaháme s práškovým cukrom a vanilkovým do peny. Potom pomaly prilievame vlažnú vodu a olej.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 3

    Nakoniec už len ručne vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Zamiešame.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 3
  3. 4

    Hlbší a väčší plech (40 × 30 cm) si vystelieme papierom na pečenie, cesto naň vylejeme a upečieme vo vyhriatej rúre.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    KRÉM:Broskyne scedíme a rozmixujeme.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    Vmiešame do nich pudingové prášky. Poriadne rozmiešame, aby nám tam neostali hrčky.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 6
  6. 7

    Šľahačku vyšľaháme do tuha a opatrne vmiešame do nej broskyňovú hmotu.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 7
  7. 8

    Pomaly zamiešávame. Krém navrstvíme na vychladnutý plát.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 8
  8. 9

    Vrch ozdobíme čokoládou alebo čok. ryžou. Dáme stuhnúť do chladničky.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 9
  9. 10

    Mne ostalo ešte trochu broskýň,mala som viac,tak som ich poukladala na plát asi o dva rady a zakryla krémom.Tiež to celkom dobre vyzerá.Môžte tak urobiť aj na celý koláč.Len potom broskýň musíte kúpiť viac.

    James Bond rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

39 komentárov k receptu
Povedené rezy, určitě výborné a vzhledné, jsi šikulka, milá @Jack ! Hned bych dala testovací vzoreček, dobroty s ovocem miluju. Krásné pozdravení tobě i celé rodině!
@Haji (17.3.2018 10:50)

Ďakujem milá Haji.Od teba vždy komentár poteší.Poslala by som ti,len kde zoženiem poštového holuba:-))) Pekný víkendík prajem.
@Luss44 (17.3.2018 17:55)

Ďakujem pekne milá Luus44.Ten cukor sa samozrejme ubrať dá,ale tým,že v kréme cukor nie je a broskyne nie sú až tak sladké,tak je to akurát.Vôbec nie je taký sladký ako sa možno zdá.Pekný víkend ešte prajem.
Pekné aj fajnové, len mám otázku: pudingový prášok tam ide nevarený a ani sa to tepelne neupravuje - zostáva teda surový v tom broskyňovom kréme?
Na sviatky sa vždy snažím upiecť niečo, čo sme ešte nemali, niečo nové a tento koláčik sa mi veľmi páči, počká na Veľkú noc, peknú nedeľu prajem
@Siisa (18.3.2018 16:52)

Hahaha,Siisa ďakujem ti pekne.Tak čo ti na to poviem,poznáš už môj rukopis.Som rada,a budem ešte radšej keď ho urobíš a priložíš fotečku.Je fakt dobrý určite neoľutuješ.
@Mitzi @Radox1 názov som nechala pôvodný,tak ako som ho našla na nete.Zapáčil sa mi,hoci aj ja som si položila otázku prečo?Ktovie,možno ho jedol :DDD
Ďakujem za nahliadnutie.

Pridaj komentár k receptu: